Binance: toți utilizatorii trebuie să trimită verificarea KYC

Exchangeul de crypto-monede va limita serviciile pentru utilizatorii existenți, în cazul în care aceștia nu se conformează noilor cerințe KYC și AML

Binance: toți utilizatorii trebuie să trimită verificarea KYC

Prima91 | Adobe Stock

În ultimele săptămâni, Binance s-a aflat sub asediul reglementativ al jurisdicțiilor de pe întreg globul – din cauză că a oferit cetățenilor servicii nelicențiate sau nereglementate. Pentru remedierea scrutinității ce se desfășoară împotriva lor, exchangeul a anunțat public cerințele Know Your Customer (KYC) – pe care le va implementa pentru toți utilizatorii.

Începând de acum, toți utilizatorii noi sunt obligați să completeze o verificare de nivel mediu, pentru a putea accesa produsele și serviciile Binance, inclusiv depozitarea crypto-monedelor, tranzacționarea sau retragerea lor – au declarat reprezentanții Binance, într-o postare publicată pe blogul lor

Mai mult decât atât: utilizatorii deja existenți, cărora li s-a permis să tranzacționeze crypto-monede fără a completa verificarea – vor putea de acum doar să retragă, să anuleze ordine sau să închidă poziții.

Conform Binance, schimbarea regulamentului pentru utilizatorii deja existenți se va desfășura în mai multe etape, pentru a fi asigurat faptul că disconfortul clienților este minim. În schimb, verificarea imediată îi va permite utilizatorului să aibă acces deplin la produsele și serviciile oferite de exchange. Compania a mai spus:

Binance își sfătuiește clienții să completeze procesul de verificare cu cea mai mare promptitudine – pentru a evita întârzierea în procesul de acceptare al KYC-ului și pentru a evita restricționarea

Crypto-exchangeul susține faptul că implementează procesele de verificare KYC și Anti-Money Laundering (AML) – pentru a proteja investitorii de posibile infracțiuni financiare.

În prezent, verificarea minimă necesară pe portalul Binance – este confirmată de departamentul KYC în aproximativ o zi. Pentru verificările mai complexe, care necesită un buletin, o verificare facială sau o dovadă a domiciliului – procesul ar putea dura până la 20 de zile.

Binance dorește să opereze legal

Eforturile exchangeului de a liniști situația și criticile la adresa lui – au fost observabile în ultimele săptămâni. În 28 Iulie, platforma a limitat retragerile pentru utilizatorii care nu au o verificare KYC completă.

Ca efect al anunțului făcut de Changpeng Zhao, CEOul companiei, limita zilnică de retragere pentru clienții care nu au verificarea completă – a scăzut de la 2 BTC la 0,06 BTC.

Exit mobile version