Bitcoin: China amenință cu interzicerea minării și tranzacționării

Алексей Струйский | Adobe Stock

Consiliul de Stat al Chinei a emis astăzi un document oficial în care vizează reducerea semnificativă a proceselor miniere din țară, precum și a tranzacțiilor cu Bitcoin, măsură care previne riscul individual sau cel transmis prin câmpul social.

Deși guvernul chinez a declarat că va reprima tranzacțiile cu Bitcoin, acesta se concentrează pe un alt proces: prevenirea transferului de risc al individului către societate – ceea ce înseamnă că va acorda mai multă atenție stabilității sociale decât tranzacțiilor individuale.

În ceea ce privește reprimarea minerilor – episodul poate fi corelat cu atacul pe care Elon Musk l-a făcut recent la adresa Bitcoin:

Consumă prea multă energie

Guvernul chinez și-a asumat anul trecut un angajament față de emisiile de carbon pe care le produce. Mineritul de Bitcoin pare să fie unul din primele aspecte afectate de aceste măsuri.

Bitcoin: China amenință cu interzicerea minării și tranzacționării
ink drop | Adobe Stock

Ok, China. Dar știm deja trucul cu știrile negative față de Bitcoin (FUD)

Conform @DoveyWan, seriozitatea acestor știri este mai mare decât FUDul normal, provenit din China, cu care investitorii experimentați sunt obișnuiți. Motivele?

În China, contează foarte mult de unde vine un ordin și cine l-a anunțat către public. De asemenea, partidul are un model cunoscut pentru promovarea sau actualizarea ordinelor în serile de vineri. Întrucât acest lucru îi poate prinde pe investitori cu garda jos, din cauza weekendului – sau chiar pe instituții – lăsând operatorii să nu aibă de ales până la începerea unei noi săptămâni.

Pentru ca ordinul să fie executat, trebuie să existe și o serie de documente transmise agențiilor afectate – deci vor mai trece câteva săptămâni până nivelul de seriozitate al decretului poate fi evaluat corespunzător.

Exit mobile version