China dovedește că Bitcoin este de neoprit

Ink Drop | Adobe Stock

Co-fondatorul Zap Protocol, Nick Spanos, este de părere că prețul BTCUSD va crește odată ce episodul reglementativ se sfârșește iar sancțiunile impuse de guvern sunt digerate de comunitatea crypto.

Măsurile de represiune împotriva Bitcoin, pe care China le-a aplicat anul acesta, continuă să primească reacții din partea figurilor importante ale ecosistemului. Unul dintre cei mai vechi operatori din acest spațiu, Zap Protocol, împreună cu Nick Spanos, co-fondatorul firmei, au declarat că măsurile pe care China le-a adoptat împotriva exploatării de monede digitale – nu face altceva decât să demonstreze faptul că Bitcoin este de neoprit. Dacă a doua cea mai mare economie din lume nu poate devaloriza și manipula Bitcoin, atunci este de neoprit – au fost cuvintele lui Spanos.

Remarcând faptul că legile adoptate de China – cresc raritatea monedelor Bitcoin, deoarece sunt mai puțini mineri la un volum de tranzacții la fel de mare, Spanos a subliniat creșterea în profit de care beneficiază minerii, în timp ce dificultatea continuă să scadă. El a adăugat:

Algoritmul de minare al crypto-monedei se ajustează la aproximativ două săptămâni, pentru a păstra constantă minarea unui block la fiecare 10 minute. Astfel, a devenit atât mai ușor cât și mai profitabil să minezi Bitcoin. Acest prospect va atrage mulți mineri înapoi

China dovedește că Bitcoin este de neoprit
ink drop | Adobe Stock

Migrarea minerilor din China

Spanos a vorbit despre minerii care se mută din China: aceștia vor căuta un stat unde să-și mute aparatura hardware în vecinătatea țării – state precum Kazahstan, Iran sau Rusia. Desigur, există mai multe opțiuni viabile. Minerii au țări din care să aleagă – a adăugat co-fondatorul. În urmă cu o zi – o firmă minieră majoră care avea operații în China – și-a anunțat retragerea de pe teritoriul țării, împreună cu planurile de a distribui aceste operațiuni în Emiratele Arabe Unite, în Canada, În America și nu în ultimul rând – Kazahstan și Islanda.

Exit mobile version