Coreea de Sud ameninţă startupurile Bitcoin cu închisoarea

Coreea de Sud ameninţă startupurile Bitcoin cu închisoarea

Wit Olszewski | shutterstock

Începând cu 25 martie, în Coreea de Sud, companiile crypto vor avea noi reguli de raportare financiară. Dacă acestea nu se conformează, sancţiunile sunt severe.

Coreea de Sud și-a consolidat reglementările în domeniul crypto-monedelor, cu legi noi, privind raportarea financiară. Acestea urmează să intre în vigoare în 25 martie, potrivit ziarului JoongAng Daily.

Modificarea regulilor de raportare financiară impune ca toate companiile crypto să depună raportul tranzacțiilor la Autoritatea de Informații Financiare – agenție guvernamentală împotriva spălării banilor.

Pentru a se conforma, startupurile vor avea la dispoziţie 6 luni, iar nerespectarea acestora poate duce la o amendă de 44,000 de dolari – sau o sentinţă de 5 ani.

Noile reglementări Bitcoin din Coreea de Sud

Reglementările amintite mai sus sunt doar cele mai recente dintr-o serie de recomandări şi legi impuse furnizorilor de servicii digitale, de către autoritatea de reglementare din Coreea – Comisia pentru Servicii Financiare (FCC).

Coreea a demonstrat că respectarea legilor este strict necesară. Serviciul Fiscal Naţional Coreean a raportat săptamâna aceasta că a identificat peste 2,400 de persoane pe care le-a acuzat că au folosit crypto-monede pentru a-și ascunde activele și a se sustrage de la impozite.

Începând cu ianuarie 2022, va intra în vigoare noua regulă de impozitare a crypto-monedelor, care prevede un impozit de 20% pe profiturile din Bitcoin, precum şi pentru profiturile de peste 2,300 de dolari.

La un eveniment din toamna trecută, reprezentanții băncilor coreene s-au declarat entuziasmați de noile reglementări. Acestea le vor permite să participe în industria finanțelor descentralizate (DeFi) și să ofere propriile instrumente financiare. Cel puțin o bancă a lansat deja aplicații bazate pe blockchain, cum ar fi serviciile de plată și custodie pentru clienții săi.

Pentru a se conforma noilor reglementări, vor trebui adoptate protocoale stricte de identificare – de către toți furnizorii de servicii digitale. Exchange-urile, furnizorii de portofele și alte companii crypto trebuie să semnaleze orice tranzacții suspecte, sub sancțiunea unor penalităţi substanţiale.

Exit mobile version