America: Departamentul Trezoreriei susține necesitatea de a se adapta la active digitale

Departamentul Trezoreriei a Statelor Unite a publicat o revizuire a sancțiunilor, îndemnând guvernul să facă mai multe pentru a dezvolta infrastructura și politicile privind activele digitale

America: Departamentul Trezoreriei susține necesitatea de a se adapta la active digitale

rrodrickbeiler | AdobeStock

Într-un raport din 18 Octombrie, Departamentul Trezoreriei a declarat că utilizarea în creștere a activelor digitale împiedică punerea în aplicare a sancțiunilor, echilibrând în același timp fondurile de la organizațiile umanitare legitime. Departamentul a sugerat că o mai bună comunicare între instituțiile financiare și industria crypto-monedelor ar putea ajuta la aprofundarea cunoștințelor și a capacităților sale instituționale.

Va impune Departamentul Trezoreriei sancțiuni împotriva activelor digitale?

Wally Adeyemo, vicesecretar al Departamentului Trezoreriei, a declarat: 

Sancțiunile sunt un instrument vital pentru promovarea intereselor noastre de securitate națională. Revizuirea sancțiunilor Trezoreriei a arătat că acest instrument puternic continuă să ofere rezultate, dar se confruntă și cu noi provocări. Ne-am angajat să lucrăm cu parteneri și aliați pentru a moderniza și a consolida acest instrument critic. Lăsate necontrolate, aceste active digitale și sisteme de plată, ar putea afecta eficacitatea sancțiunilor noastre.

Potrivit raportului, Departamentul Trezoreriei a sugerat guvernului să adopte un cadru de politici structurate, colaborând cu aliați și parteneri atunci când este posibil. Să se asigure că sancțiunile sunt înțelese, aplicabile și adaptabile. Să pună în aplicare sancțiunile pentru a atenua impactul economic, politic și umanitar neintenționat pe care activele digitale le-ar putea provoca.

Departamentul Trezoreriei a Statelor Unite a aplicat sancțiuni pentru a combate atacurile ransomware care amenință infrastructura țării – de exemplu, atunci când hackerii ruși DarkSide au atacat sistemul Colonial Pipeline în Mai. Luna trecută, departamentul a anunțat că va impune sancțiuni Republicii Cehe, precum și companiei ruse Suex OTC pentru că ar fi permis hackerilor să acceseze crypto-monedele trimise ca plată pentru atacurile ransomware.

Citiți și: Gensler confirmă că SEC nu va interzice activele digitale… însă Congresul ar putea să o facă

Exit mobile version