El Salvador: Banca Mondială nu susține tranziția țării la Bitcoin

El Salvador: Banca Mondială nu susține tranziția țării la Bitcoin

boydz1980 | Adobe Stock

Banca Mondială a refuzat cererea de ajutor înaintată de El Salvador pentru a folosi Bitcoin ca mijloc legal de plată. Organismul internațional financiar a făcut referire la impactul asupra mediului pe care această adopție l-ar putea avea și la transparența tranzacțiilor – care sunt vizibile oricui pe blockchain. Banca Mondială a adăugat faptul că nu susține demersul făcut de El Salvador – de a adopta Bitcoin ca monedă oficială.

Chiar dacă guvernul salvadorian ne-a abordat pentru a susține tranziția lor către Bitcoin – acest lucru nu poate fi susținut de Banca Mondială din cauza problemelor pe care Bitcoin le cauzează mediului și din cauza transparenței – a declarat un purtător de cuvânt al World Bank

Banca Mondială a subliniat faptul că poate ajuta El Salvador cu privire la procesele de reglementare.

Figuri proeminente din sfera crypto twitter și-au exprimat nemulțumirea față de refuzul Băncii Mondiale. Anthony Pompliano a postat un mesaj pe twitter în care spune că Banca Mondială nu și-a dat seama cum să facă bani din Bitcoin.

Samson Mow, executiv al companiei Blockstream, care dezvoltă infrastructura blockchain, a fost la rândul său iritat de aceste știri – și a acuzat Banca Mondială că acționează demodat.

Decizia luată de El Salvador este atât lăudată – cât și criticată

Legea adoptată de președintele Nayib Bukele a stârnit mult entuziasm din partea susținătorilor de Bitcoin din întreaga lume – însă a primit și critici. Ieri, 16 Iunie, economistul american Steve Hanke a spus că economia salvadoriană s-ar putea prăbuși complet din cauză că folosește Bitcoin ca metodă de plată.

Nici Fondul Monetar Internațional nu s-a afișat interesat de decizia țării central americane: Cointelegraph a raportat săptămâna trecută că decizia de a adopta Bitcoin ar putea împiedica Fondul Monetar să le mai acorde un sprijin de $1 miliard – pentru a susține economia.

Purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, a menționatadopția Bitcoin implică o serie de reglementări financiare, juridice și macroeconomice care necesită o analiză foarte atentă.

Rolando Castro, ministrul muncii, a negat afirmațiile cu privire la faptul că ministerul a început să discute opțiunea de a utiliza Bitcoin pentru plata angajaților. Acesta a menționat: este prematur să vorbim despre plata salariilor în Bitcoin.

Exit mobile version