India reconsideră interzicerea crypto-monedelor

Ministerul de finanțe al Indiei a relaxat poziția adoptată anterior față de activele digitale

India reconsideră interzicerea crypto-monedelor

Lukasz Stefanski | Shutterstock

După multe speculații la adresa propunerii pe care guvernul indian a făcut-o la finalul lunii trecute – una care interzicea total crypto-activele pe teritoriul țării – guvernul a înlăturat în cele din urmă aceste confuzii: nu o va face.

Reprezentanți ai industriei crypto din India le-au transmis site-urilor străine de știri, precum Decrypt, că interacțiunile constructive cu statul, pe care le-au avut în ultimele zile, au dat roade.

Ministrul de finanțe al Indiei, Nirmala Sitharaman, a declarat vineri pentru CNBC-TV18, un post indian dedicat bussiness-ului, că poziția guvernului față de crypto-monede va fi una calibrată și că vrea să se asigure că există o portiță disponibilă pentru tot felul de experimente dedicate spațiului crypto.

Întreținem foarte multe dicuții și negocieri în jurul crypto-monedelor cu Banca Centrală a Indiei – a declarat Nirmala Sitharaman

Banca Centrală a Indiei va face un anunț cu privire la tipul de crypto-monedă care va fi reglementată

Cu siguranță căutăm moduri în care să experimentăm aplicații în lumea digitală, în cea a crypto-monedelor și așa mai departe – a mai adăugat ministrul

Excepție pentru tehnologia blockchain

În ianuarie 2021, parlamentul indian a emis un proiect de lege privind crypto-monedele și reglementarea acestora.

Proiectul de lege n-a clarificat foarte multe privind reglementările acestor active, cu excepția faptului că „vor interzice toate crypto-monedele private”, mai puțin pe cele care promovează tehnologia care stă la baza acestora și care introduc un cadru premergător pentru o monedă digitală a băncii centrale.

Proiectul acesta de lege a instaurat nesiguranță în industria crypto din India. Excepțiile de care autoritatea guvernamentală vorbea în lucrare viza doar tehnologia blockchain, în timp ce crypto-monedele rămâneau pe dinafară.

În urma proiectului de lege emis, mai mulți lideri ai industriei și-au coordonat efortuile pentru a înlătura posibilitatea unei interziceri totale a activelor digitale și au cerut reglementări în locul acesteia. Declarația ministrului de finanțe s-a aliniat cu dorințele celor din industria crypto.

India nu mai interzice crypto-monedele?

Niscal Shetty, șeful executiv al WazirX, crypto-exchange cu sediul în Mumbai, a spus într-un mesaj pe twitter că industria crypto din India privește declarația ministrului ca pe cel mai clar semn al guvernului că nu vor interzice total crypto-monedele.

Un lucru foarte bun pentru industria crypto din India – a declarat Shetty presei străine

Ministrul nostru de finanțe a făcut acum clar faptul că India nu va interzice total crypto-monedele

Pentru Shetty și alți lideri ai crypto-industriei din India, care au militat împotriva interzicerii, următorul pas este să firmele private din industria crypto în reglementările pe care guvernul le adoptă.

Exit mobile version