India: Ministrul de Finanțe așteaptă propuneri pentru a decide dacă interzice sau reglementează activele digitale

Ministrul de Finanțe al țării a recunoscut că nu are suficiente informații pentru a lua o decizie clară

India: Ministrul de Finanțe așteaptă propuneri pentru a decide dacă interzice sau reglementează activele digitale

O altă declarație a unui înalt oficial indian sugerează că incertitudinea de reglementare cu privire la statutul activelor digitale din țară va persista pe termen scurt.

Ministrul de Finanțe al Indiei, Nirmala Sitharaman, a declarat că deocamdată nu are nicio intenție să legalizeze sau să interzică criptomonedele. Ministrul a mai adăugat că interzicerea sau reglementarea industriei va fi anunțată la o dată ulterioară.

Sitharaman a mai menționat că statul are dreptul suveran de a impozita veniturile pe care cetățenii le obțin din tranzacțiile cu criptomonede. În plus, capacitatea guvernului de a percepe taxe din criptomonede este o problemă separată de recunoașterea legală a clasei de active. Acest argument este asemănător cu declarația făcută de șeful autorității fiscale din India, care a susținut că planul de impozitare a activelor digitale nu înseamnă neapărat legalizarea tranzacționării.

India intenționează să lanseze propria Monedă Digitală a Băncii Centrale

Cu toate acestea, Sitharaman a anunțat lansarea unei Monede Digitale a Băncii Centrale (MDBC) până în 2022-2023 ca instrument de stimulare a creșterii economice a țării.

În ceea ce privește lansarea rupiei digitale, el a explicat că introducerea unei MDBC va oferi un mare impuls economiei digitale. El a subliniat, de asemenea, posibilitatea unui sistem de management valutar mai eficient și mai ieftin, posibil tocmai prin gradul mai mare de digitalizare:

Prin urmare, se propune introducerea rupiei digitale folosind tehnologii precum blockchain. Această monedă va fi emisă de Banca de Rezerve din India începând cu 2022-2023

Sitharaman a propus, de asemenea, introducerea unei taxe de 30% pentru toate transferurile de criptomonede.

Orice venit din transferul activelor digitale va fi impozitat cu o cotă de 30%. Nu sunt permise deduceri cu privire la nicio cheltuială sau indemnizație în timpul calculării unui astfel de venit, cu excepția costului de achiziție

https://twitter.com/airnewsalerts/status/1488404341761671168

India a devenit recent un focar de știri majore în materie de reglementare, cu zvonuri despre o potențială interdicție a activelor digitale care ar agita spațiul cripto global. În acest moment, amenințarea imediată pare să fi dispărut, iar proiectul de lege care conține propunerea de interdicție a fost lăsat deoparte de pe ordinea de zi a parlamentului pentru sesiunea curentă.

Exit mobile version