IRS: Bitcoin cumpărat cu USD nu trebuie raportat

IRS și-a actualizat secțiunea de întrebări frecvente despre crypto-monede, pentru a lămuri investitorii cu privire la tranzacțiile pe care trebuie să le raporteze

IRS: bitcoin cumpărat cu USD nu trebuie raportat

mehaniq41 | Adobe Stock

Serviciul de Venituri Interne din Statele Unite a clarificat faptul că investitorii care:

Atunci când completează declarația individuală a impozitului pe venit, americanii sunt întrebați dacă au primit, vândut, trimis sau schimbat „orice fel de interes financiar în orice monedă virtuală” pe parcursul anului 2020.

Ca atare, formularul sugerează că persoanele care au achiziționat active crypto – prin orice mijloace – trebuie să răspundă la întrebare, indiferent de moneda de schimb folosită (USD, EURO sau alte monede fiat).

Punctul 5 din chestionarul actualizat de IRS întreabă dacă persoana care a cumpărat crypto-monede cu bani fiat – fără să aibe alte tranzacții – trebuie să raporteze acest lucru.

Răspunsul IRS:

Nu. Dacă singurele tranzacții care implică monede virtuale în anul 2020 au fost achiziții de monedă virtuală cu monedă națională – atunci nu vi se cere să declarați acest lucru

IRS a căutat să ofere mai multă claritate

Noua secțiune FAQ (întrebări des adresate) sugerează că investitorii crypto nu trebuie să raporteze tranzacțiile, cu condiția să achiziționeze active digitale exclusiv cu dolari americani și să nu fi efectuat tranzacții din-crypto-în-crypto, sau să vândă monedele digitale înapoi în fiat.

Dacă au achiziționat crypto-monede cu alte crypto-monede sau au vândut crypto-monede în schimbul banilor cash în cursul anului 2020 – atunci tranzacțiile acestea trebuie raportate.

În timp ce Serviciul de Venituri Interne și-a exprimat cât mai clar noile schimbări pentru investitorii crypto și obligațiile lor de a raporta tranzacții – acestea înseamnă adesea că autoritățile de reglementare (precum SEC sau CFTC) urmează să aibe un anunț de făcut.

Exit mobile version