Joe Biden a semnat proiectul de lege privind infrastructura – cerințe stricte de raportare ale activelor digitale

În timpul ceremoniei de semnare nu s-a discutat deloc despre reglementările ce afectează domeniul blockchain - bipartidismul și locurile de muncă au fost principalele teme dezbătute

Joe Biden a semnat proiectul de lege privind infrastructura - cerințe stricte de raportare ale activelor digitale

driftwood | Adobe Stock

După mai multe luni de examinare de către Senatul Statelor Unite și de către Camera Reprezentanților, proiectul de lege privind infrastructura – criticat de comunitatea crypto – a intrat în vigoare.

Ceremonia oficială de semnare a decretului de lege a avut loc luni, în fața Casei Albe. Președintele Joe Biden a semnat proiectul de lege cu privire la infrastructură de $1 trilion în fața mai multor reporteri, parlamentari și lucrători sindicali. În timp ce scopul proiectului este de a oferi finanțare pentru drumuri, poduri, acces la internet, panouri solare, stații de încărcare a vehiculelor electrice și alte proiecte majore de infrastructură, parlamentarii au inclus și mențiuni aplicabile crypto-monedelor chiar înainte de trecerea sa în ambele camere ale Congresului.

Această lege prevede implementarea unor reguli mai stricte pentru întreprinderile care gestionează active digitale, dar totodată extinde și cerințele de raportare pentru brokeri. În documentul legal se mai regăsește și norma potrivit căreia, în viitor, tranzacțiile cu monede digitale în valoare de peste $10,000 să fie raportate la Internal Revenue Service (IRS).

Un grup de senatori a propus inițial un amendament la proiectul de lege care ar fi clarificat cerințele de raportare a taxelor crypto, dar propunerea a fost respinsă în august.

Bipartidismul și locurile de muncă au fost principalele teme care s-au discutat la ceremonie, mulți dintre vorbitori s-au adresat democraților și republicanilor cu recomandarea de a colabora reciproc pentru implementarea proiectului de lege. Președintele le-a mulțumit personal senatorilor Kyrsten Sinema și Rob Portman, precum și liderului minorității Mitch McConnell pentru ajutorul acordat prin promovarea actului legislativ în Senat.

În discursul său, șeful de la Casa Albă a spus că:

Până acum ne-am dorit un singur lucru, să avem cea mai bună economie din lume. Acum, în sfârșit o să reușim să facem asta. America se mișcă înainte și viața cetățenilor se va schimba în bine

Majoritatea senatorilor care au încercat să includă un amendament de compromis – cu scopul de a ameliora diferendele – au votat în cele din urmă pentru aprobarea legii, doar Pat Toomey a criticat legislația ca fiind:

Prea neglijentă, prea costisitoare și prea amenințătoare pentru economia inovatoare a blockchain-ului. Atunci când a fost adoptată în Senat, am criticat obligația de raportare a taxelor din crypto-monede, care amenință viitoarea inovație tehnologică

Deși acum este dificil de a schimba criteriile de raportare crypto – care vor intra în vigoare începând cu anul 2024 – unii s-au folosit de oportunitate pentru a îndemna oamenii să acționeze. Shannon Bray, un candidat libertarian pentru unul dintre locurile din Senatul Carolinei de Nord, a încurajat alegătorii să voteze reprezentanți ce înțeleg tehnologia blockchain, care pot acționa pentru prevenirea implementării legii.

Într-un final, președintele Joe Biden a semnat proiectul de lege privind infrastructura, în ciuda efortului senatorilor Ron Wyden și Cynthia Lummis care pe ultima sută de metri, au încercat să modifice cerințele de raportare a impozitelor pentru a nu se aplica persoanelor care dezvoltă tehnologie blockchain. La moment nu este clar cum proiectul de lege propus de Wyden și Lummis ar afecta actuala legislație privind infrastructura, care deja a trecut atât prin Senat, cât și prin Camere înainte de a ajunge pe biroul președintelui.

Exit mobile version