Joe Biden pregătește un ordin executiv în privința activelor digitale

Administrația lui Joe Biden urmează să emită un ordin de împuternicire a agențiilor guvernamentale, cu efectuarea unei analize de risc a pericolului generat asupra securității naționale de către activele digitale

Adobestock | Jbyard

Casa Albă a lui Joe Biden va emite un ordin executiv în săptămânile următoare, cu privire la acțiunile pe care guvernul Statelor Unite le va întreprinde în privința crypto-monedelor.

O sursă din interiorul Casei Albe a declarat pentru publicația Barron’s, că ordinul executiv va fi emis într-un memorandum ce privește securitatea națională. Memorandumul lui Joe Biden ar desemna unele entități guvernamentale să studieze sfera crypto, monedele stabile și tokenurile nefungibile cu scopul de a crea un cadru de reglementare viabil.

Sursa a mai menționat:

Această directivă este concepută pentru a analiza amănunțit activele digitale și pentru a dezvolta un set de reguli care să ofere o anumită coerență, a ceea ce guvernul încearcă să facă în acest spațiu

Zvonurile despre un potențial ordin executiv privind crypto-monedele au tot circulat în ultimele zile. La începutul acestei săptămâni, Forbes a raportat că entitățile guvernamentale vor emite, probabil, rapoarte cu privire la constatările lor până la jumătatea anului 2022, după ce vor analiza riscurile sistemice ale monedelor-digitale și metodele de utilizare ilicită a acestora.

Motivul pentru care acest ordin executiv are ca obiectiv securitatea națională, este că activele digitale sunt un instrument pentru transferul de bani transfrontalier. Capacitatea tehnologiei blockchain descentralizate de a ocoli supravegherea geo-specifică sau regulile stabilite, ne duce la concluzia că administrația poate face eforturi pentru reglementări internaționale sincronizate cu alte țări.

Eric Balchunas, analist senior a fondurilor tranzacționate la bursă (ETF), a remarcat vineri, în cadrul interviului pentru Bloomberg, că viziunea administrației lui Joe Biden – de a cataloga crypto-monedele drept o amenințare pentru securitatea națională este, de asemenea, un factor determinant în respingerea constantă de către Securities and Exchange Commission (SEC) a ETF-urilor spot Bitcoin.

El, de asemenea, s-a referit într-un tweet de vineri la noile tendințe ca fiind o reprimare la scară largă a sferei crypto.

Represiunile anti-crypto

O altă lege care îngrijorează industria crypto, a fost propusă marți spre dezbatere de către democrații din Camera Reprezentanților. Directorul executiv al Coin Center, Jerry Brito, a publicat pe Twitter Actul America COMPETES – ce conține o prevedere din proiectul de lege – ce ar permite Secretarului Trezoreriei să oprească activitatea crypto exchange-urilor, fără nicio notificare prealabilă.

https://twitter.com/jerrybrito/status/1486349099314130952

Între timp, unii parlamentari susținători ai cauzei apărării spațiului crypto, încearcă să modifice cele mai aspre articole ale legislației deja adoptate. Mișcați de cererile experților din industria crypto, un grup bipartizan de reprezentanți ai Camerei, a cerut secretarului Trezoreriei Statelor Unite ale Americii – nominalizat de Joe Biden – Janet Yellen, să clarifice aspectele pachetului de legi privind infrastructura care privește și activele digitale. Proiectul de lege privind infrastructura a fost promulgat în noiembrie anul trecut, pe fondul unor controverse, deoarece definiția dată cuvântului „broker” este prea largă, incluzând minerii, dezvoltatorii de software, validatorii de tranzacții și operatorii de noduri.

Janet Yellen - Secretarul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii | Wikipedia
Janet Yellen – Secretarul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii | Wikipedia

Grupul de parlamentari bipartizani, a propus miercuri să restrângă domeniul de aplicare a informațiilor – pe care le poate obține un broker – pentru a preveni crearea unor condiții de concurență inechitabile pentru tranzacțiile cu active digitale și pentru cei care trebuie să le furnizeze. Unii brokeri, așa cum sunt definiți în prezent în proiectul de lege, nu au capacitatea de a verifica informațiile despre expeditorii și receptorii de crypto – așa cum este cerut de lege. Janet Yellen încă nu a răspuns la această solicitare.

Exit mobile version