Legea pentru toți: Orașele blockchain, Bitcoin ETF, 8-15 Noiembrie

Tot mai multe orașe din America adoptă crypto-monedele, acționând contrar autorităților federale de reglementare ce se află pe poziții defensive

Legea pentru toți: Orașele blockchain, Bitcoin ETF, 8-15 Noiembrie

Jacky | Adobe Stock

În timp ce guvernul federal al Statelor Unite – reprezentat de Securities and Exchange Commission (SEC) – a respins un Bitcoin ETF acoperit în monede spot pentru a proteja investitorii și interesul public, marile orașe unul după altul încep să implementeze tehnologia blockchain cu scopul de a îmbunătăți sistemul administrativ și financiar al orașului, dar și pentru a ridica nivelul de bunăstare al rezidenților. Urmând exemplul oferit de Miami, New York, Tennessee, acum și Philadelphia caută modalități de implementare a soluțiilor blockchain în administrarea orașului.

Mulți speră că succesul pe care-l vor avea orașele ce utilizează soluțiile oferite de blockchain va servi, în cele din urmă, ca imbold pentru guvernul federal să aibă o atitudine mai deschisă față de acest domeniu.

SEC Respinge un nou Bitcoin ETF

Vineri, după câteva revizuiri, SEC a respins oficial cererea de creare a unui Bitcoin ETF acoperit în monede spot, înaintată de fondul mutual VanEck, care a fost depusă încă din luna martie. Comisia SEC a susținut că aplicantul nu a prezentat dovezi clare a existenței unui acord de supraveghere și control încheiat cu vreunul dintre principalele exchange-uri de pe piață, ce i-ar permite comisiei să verifice constant activele Bitcoin de bază sau de referință – criteriu considerat esențial pentru a preveni practici și acțiuni fraudulente și manipulative.

În opinia SEC, acordul de supraveghere și control prezentat de VanECk, este suficient în cazul pieței de contracte futures BTC, dar nu este la standarde atunci când vine vorba de piețele spot.

Comisarul SEC Caroline A. Crenshaw a vorbit despre DeFi

Într-un articol publicat în International Journal of Blockchain Law, comisarul SEC Caroline Crenshaw și-a expus părerea cu privire la problemele de reglementare din domeniul finanțelor descentralizate. Ea susține că la nivel fundamental produsele DeFi pot fi considerate a fi valori mobiliare și ar trebui privite în conformitate cu legile aplicabile în materie de valori mobiliare.

Iar ca urmare, participanții de pe piața DeFi trebuie să respecte voluntar legile privind valorile mobiliare, în special cele referitoare la prezentarea detaliată a posibilelor riscuri la care pot fi expuși investitorii. De asemenea, i-a avertizat pe cei care nu se conformează că ar putea fi supuși unor măsuri de executare din partea SEC, primind astfel sancțiuni grave.

Renumitul antreprenor Michael Saylor a comentat pe twitter această declarație. Potrivit lui:

Afirmațiile făcute de comisar sunt instructive, din ele reiese că nicio platformă DeFi existentă nu corespunde standardelor impuse de SEC

Monedele digitale ale băncilor centrale – actualizări

Guvernatorul Băncii Populare a Chinei, Yi Gang, a vorbit recent despre planurile de expansiune transfrontalieră a yuanului digital, în timp ce directorul general al Autorității Monetare din Singapore a evidențiat importanța viitoarei monede digitale a băncii centrale a națiunii pentru companiile de comerț cu amănuntul.

În aceeași săptămână, în Rusia a fost prezentat planul de parcurs actualizat pentru lansarea rublei digitale, potrivit căruia platforma de testare va fi lansată la începutul anului 2022. Concomitent, parlamentarii ruși au început să pregătească baza legislativă pentru adoptarea monedei digitale la nivel național.

Între timp, Banca Angliei a venit cu actualizări în privința creării unei lire digitale, stabilind „a doua jumătate a deceniului” drept cel mai devreme moment pentru posibila lansare.

Exit mobile version