Legea pentru toți: India urmează China, taxe pentru emitenții de NFT, 22-29 Noiembrie

A doua cea mai mare țară din lume după numărul populației, ar putea lua o poziție fermă împotriva crypto-monedelor descentralizate începând cu anul 2022

Legea pentru toți: India urmează China, taxe pentru emitenții de NFT, 22-29 Noiembrie

polack | Adobe stock

Marile economii emergente par a fi mai susceptibile de a adopta interdicții împotriva activelor digitale. După ce China a creat un precedent drastic, acum se pare că și India urmează o direcție politică similară, mai exact: se elaborează un proiect de lege ce propune interzicerea tuturor crypto-monedelor private, ce va fi prezentat în fața parlamentului națiunii în această iarnă. Această măsură a fost concepută pentru a înlătura orice obstacol din fața băncii centrale a Indiei care are o agendă proprie în privința activelor digitale. Dacă monedele digitale suverane ale băncilor centrale vor concura în aceeași piață cu alte monede private, va fi desigur în interesul guvernelor să-și folosească autoritatea coercitivă, pentru a favoriza propriii bani centralizaţi pe care îi controlează. Aceasta și este una dintre principalele necunoscute ale erei CBDC care urmează. 

Lok Sabha va stabili politica viitoare în privința crypto

Lok Sabha – camera inferioară a parlamentului indian – urmează să analizeze în timpul sesiunii de iarnă 26 de noi proiecte de lege, printre care și Planul de Reglementare a Monedei Digitale Oficiale. Acest document conține un set de măsuri menite să faciliteze crearea unei CBDC, printre care și propunerea de a interzice toate activele digitale private, cu câteva excepții. Deși consecințele exacte ale potențialei legi sunt încă necunoscute și greu de determinat, piața a răspuns într-un mod tranșant, prețurile de pe marea bursă crypto indiană WazirX au scăzut dramatic la aceste noutăți.

Președintele Fed Jerome Powell propus pentru un nou mandat

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, l-a nominalizat pe Jerome Powell, actualul președinte al Consiliului guvernatorilor Fed, pentru un nou mandat de patru ani. În timpul uneia dintre recentele sale apariții în fața Congresului, Powell a declarat că America nu va urma China în ceea ce privește interdicțiile asupra activelor digitale, dar a spus că există necesitatea reglementării monedelor stabile. În timpul mandatului actual al lui Powell – care urmează să expire în februarie 2022 – Rezerva Federală a analizat posibilitatea emiterii unui CBDC și a organizat echipe în cadrul agențiilor federale de reglementare, care au avut ca obiectiv identificarea și remedierea lacunelor în reglementarea activelor digitale.

Politica NFT a Coreei de Sud

Impozitarea activelor digitale rămâne o problemă politică gravă pentru comunitatea crypto din Coreea de Sud, deoarece guvernul a semnalizat că va aproba noi reguli, printre care și impozitul de 20% asupra veniturilor generate din tranzacționarea sau minarea activelor digitale – lege care urmează a intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022. Ce tipuri de active digitale intră sub incidența noului cod fiscal rămâne neclar, deoarece în timp ce Comisia pentru Servicii Financiare a națiunii declară că activele digitale nefungibile, sunt scutite de impozitare, președintele aceleiași agenții a declarat exact contrariul săptămâna trecută. În plus, autoritatea de reglementare a prezentat un set de cerințe stricte de raportare pentru emitenții de NFT, care, în caz că nu se conformează vor fi sancționați, inclusiv cu pedeapsa privării de libertate cu închisoarea.

Exit mobile version