Membrii ECON susțin cadrul de reglementare MiCa al UE

Membrii comisiei au adoptat cadrul de reglementare MiCa cu 28 de voturi pentru și 1 împotrivă

Membrii ECON susțin cadrul de reglementare MiCa al UE

Membrii ECON susțin cadrul de reglementare MiCa al UE

Legislatorii Uniunii Europene au semnat regulamentul privind piețele activelor digitale (MiCa), care include emitenții de active digitale negarantate și așa-numitele „monede stabile”, precum și locurile de tranzacționare și portofelele în care sunt deținute activele digitale.

Oficialii Parlamentului European au votat cu 28 la 1 în favoarea proiectului de lege, care, dacă va fi adoptat la următorul vot, va necesita reguli mai stricte companiilor crypto.

Acest cadru de reglementare va proteja investitorii și va menține stabilitatea financiară, permițând în același timp inovarea și promovând atractivitatea sectorului crypto.

Reglementarea „Markets in Crypto Assets” permite furnizorilor de portofele și alte servicii cripto să se comercializeze în cadrul blocului, cu condiția să se înregistreze la autoritățile naționale și să îndeplinească garanții minime menite să protejeze investitorii și să mențină stabilitatea.

Votul Comisiei pentru Afaceri Economice și Monetare (ECON), bazat pe un acord încheiat în privat cu statele membre ale UE, a deschis calea spre aprobare de către plenul Parlamentului European înainte de sfârșitul anului.

Membrul ECON, Stefan Berger, a confirmat pe Twitter că ECON a acceptat legislația MiCA, ca urmare a negocierilor tripartite dintre Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană și Parlamentul European.

Legea va intra în vigoare între 12 și 18 luni de la publicarea în jurnalul oficial al blocului, ceea ce se va întâmpla probabil în primăvara anului viitor.

Comisia Europeană a prezentat propunerea MiCA la 24 septembrie 2020. Aceasta face parte din pachetul mai amplu privind finanțele digitale, al cărui obiectiv este elaborarea unei abordări europene care să stimuleze dezvoltarea tehnologică și să asigure stabilitatea financiară și protecția consumatorilor.

Pe lângă propunerea MiCA, pachetul conține o strategie privind finanțele digitale, un act legislativ privind reziliența operațională digitală (DORA) – care va include și prestatorii de servicii de active digitale – și o propunere privind un regim-pilot pentru infrastructurile pieței bazate pe tehnologia registrelor distribuite (DLT).

Pachetul urmărește să sprijine inovarea și adoptarea de noi tehnologii financiare, oferind, în același timp, un nivel adecvat de protecție a consumatorilor și a investitorilor.

Exit mobile version