Ripple: CEO-ul companiei consideră că sunt șanse mari să câștige procesul de judecată intentat de SEC

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, a anunțat la conferința Paris Blockchain Week că totul merge extrem de bine în procesul în care se judecă cu SEC

adobestock | Michal Šteflovič

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, este din ce în ce mai optimist cu privire la faptul că judecata de lungă durată cu Securities and Exchange Commission (SEC) va oferi un rezultat pozitiv pentru compania sa – specializată în plăți cu active digitale pe blockchain.

Vorbind joi pe scena principală de la Paris Blockchain Week, Brad Garlinghouse le-a spus participanților că apărarea lui Ripple – în cazul care este în curs de judecată – este mult mai solidă decât se aștepta.

„Procesul a decurs extrem de bine, ba chiar mai bine decât aș fi putut spera când a început”.

Ripple nu mai operează pe piața din SUA, compania nu a încheiat niciun contract cu instituțiile financiare din America în 2021, iar asta se datorează tocmai litigiului care este în curs de desfășurare. Compania se dezvoltă extrem de rapid, însă acest lucru se întâmplă în afara Statelor Unite.

Fondată în 2012, Ripple se poziționează ca o alternativă bazată pe blockchain a modelului SWIFT – un sistem global de transferuri interbancare care execută plăți de miliarde de dolari în fiecare zi. Compania își vinde software-ul băncilor și companiilor fintech.

De asemenea, Ripple folosește XRP, a șasea cea mai mare criptomonedă după valoarea de piață, pentru a facilita tranzacțiile transfrontaliere. Compania deține majoritatea celor 100 de miliarde de jetoane XRP în circulație, pe care le eliberează periodic pentru a menține prețurile stabile.

De ce SEC a atacat Ripple?

În decembrie 2020, SEC a intentat proces împotriva Ripple acuzând compania că a încălcat legile federale cu privire la activele mobiliare. Se spune că CEO-ul companiei, Brad Garlinghouse si președintele consiliului de administrație, Chris Larsen au vândut XRP în valoare de peste 1 miliard de dolari către investitorii din retail – fără a înregistra criptomoneda ca valoare mobiliară.

Mai mult, reprezentanții SEC au încercat să înregistreze mărturii care susțin acuzațiile precum că Ripple și Larsen au primit două notificări legale, prin care erau anunțați că există iminentul risc ca XRP să fie considerat contract de investiție și prin urmare activ mobiliar, sub legile federale ale valorilor mobiliare.

Se pare că Ripple a refuzat să respecte acele notificări afirmând că documentele cad sub incidența confidențialității dintre avocat și client, iar cererea SEC este inadmisibilă și lipsită de temei.

Ripple este în poziția de a câștiga procesul, după ce judecătorul Sarah Netburn a respins solicitarea SEC de a lua în considerare scrisorile de înștiințare adresate companiei de către fostul director al SEC, William Hinman.

„Acest caz este important, nu doar pentru Ripple, este important pentru întreaga industrie cripto din Statele Unite. Dacă Ripple ar pierde cazul, s-ar putea crea un precedent prin care majoritatea token-urilor digitale de pe platformele de tranzacționare – ar fi recunoscute ca „titluri de valoare” de către SEC”, a spus Garlinghouse.

CEO-ul Ripple - Brad Garlinghouse
CEO-ul Ripple – Brad Garlinghouse

Aceasta ar însemna că exchange-urile de criptomonede pot fi forțate să se înregistreze la SEC ca brokeri, motiv pentru care ar fi obligate să înregistreze identitatea tuturor deținătorilor de active digitale.

„Dacă XRP ar obține statutul de valoare mobiliară a Ripple, ar deveni obligatoriu să cunoaștem fiecare persoană care deține XRP. Cerința SEC este de a-ți cunoaște toți acționarii, ceea ce nu este posibil”, a adăugat el.

Cu toate acestea, o victorie convingătoare a Ripple în instanță ar putea diminua atacurile SEC împotriva industriei cripto.

Exit mobile version