SEC: Gary Gensler confirmă că Bitcoin este o „marfă”

Gensler confirmă că Bitcoin este singura criptomonedă pe care ar dori să o eticheteze public ca marfă

SEC: Gary Gensler confirmă că Bitcoin este o „marfă”

AdobeStock

Președintele Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din Statele Unite, Gary Gensler, a reafirmat punctul de vedere al SEC că Bitcoin este o „marfă”, într-un interviu pentru CNBC.

Gensler a subliniat că Bitcoin este un exemplu de activ crypto care ar trebui reglementat de Commodity Futures Trading Comission (CFTC), dar nu a comentat alte active digitale.

https://twitter.com/CryptoWhale/status/1541438288908718081

Cu toate acestea, Gensler a adăugat că multe alte active crypto au atribute cheie de „titluri de valoare”, menționând că principala similitudine dintre cele două constă în ideea că „publicul investitor își dorește să obțină un profit”.

Cadrul de reglementare privind criptomonedele și activele digitale se concentrează pe explicarea a ceea ce sunt titlurile de valoare, cum ar fi acțiunile, și ce sunt mărfurile, cum ar fi aurul.

Administrația anterioară a SEC declara că atât Bitcoin, cât și Ethereum sunt mărfuri, dar Gensler a menționat doar Bitcoin în ultimele sale comentarii și a evitat să răspundă la întrebări despre Ethereum în mod specific.

Înainte ca Gensler să preia SEC, conducerea Comisiei a adoptat public poziția conform căreia atât Bitcoin, cât și Ethereum nu sunt titluri de valoare – acesta din urmă cu unele controverse, având în vedere că Ethereum a fost lansat în 2014 printr-un ICO care, conform standardelor actuale, ar fi considerată o ofertă ilegală de titluri de valoare.

În 2018, William Hinman, directorul SEC pentru Divizia Corporației Financiare, a declarat că atât Ethereum, cât și Bitcoin ar trebui clasificate drept mărfuri, deoarece fiecare criptomonedă este „suficient descentralizată” și nu există nicio parte centrală ale cărei „eforturi sunt determinantul cheie în afacere”.

Referitor la problema reglementării activelor digitale în Statele Unite, Gensler a spus că este în primul rând un efort dublu între CFTC și SEC, dar că există și o suprapunere cu autoritățile de reglementare bancare în ceea ce privește abordarea monedelor stabile.

El a continuat spunând că multe tokenuri sunt „potențial neconforme” și că „există mult de lucru pentru a proteja cu adevărat publicul care investește”.

Michael Saylor a împărtășit videoclipul celor 2,5 milioane de urmăritori ai săi pe Twitter, adăugând că Bitcoin este vital ca activ de rezervă de trezorerie, care va permite guvernelor și instituțiilor să-l susțină ca un activ digital pentru dezvoltarea economiei.

Între timp, fondatorul Blockchain Investment Group, Eric Weiss, a remarcat pe Twitter că Gensler este al doilea președinte SEC care a declarat că Bitcoin este o marfă, ceea ce face ca această clasificare să fie aproape imposibil de schimbat în viitor.

Exit mobile version