Gensler confirmă că SEC nu va interzice activele digitale… însă Congresul ar putea să o facă

Gary Gensler, șeful Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA, a confirmat că agenția sa nu are intenția de a interzice crypto-monedele

Gensler confirmă că SEC nu va interzice activele digitale... însă Congresul ar putea să o facă

Nuthawut | Adobe Stock

Ce măsuri va întreprinde SEC?

La reuniunea Comitetului pentru Servicii Financiare din 5 Octombrie, Gensler a subliniat că interzicerea crypto-monedelor este în afara mandatului său, spunând că ar fi de competența Congresului.

Colaborând cu autoritățile de reglementare bancare, precum Departamentul Trezoreriei, care asigură conformitate în ceea ce privește combaterea spălării banilor și a respectării impozitelor – este responsabilitatea noastră de a proteja consumatorii și investitorii

Gary Gensler a mai adăugat:

Multe dintre aceste token-uri intră sub incidența unui contract de investiții sau a unei garanții

Embed from Getty Images

De asemenea, el a mai explicat că problemele de stabilitate financiară pe care le-ar putea provoca stablecoin-urile sunt o prioritate pentru SEC.

Reprezentantul Patrick McHenry a urmărit acțiunile și poziția întreprinsă de SEC în ceea ce privește activele digitale sub conducerea lui Gensler. În timpul ședinței, șeful SEC a fost acuzat de McHenry că nu a acționat în conformitate cu practica îndelungată a agenției de a observa comentariile cu privire la elaborarea normelor și procedurilor.

Unele dintre aceste comentarii pe care le-ați făcut au provocat volatilitate pe piață, ați ignorat regulile, făcând declarații fără un proces adecvat, iar prin aceste fapte ați călcat în picioare investitorii americani.

Gensler a răspuns că SEC respectă legea privind Procedurile Administrative.

McHenry a citat comentariile făcute în 2019 de către Gensler, adresate Comitetului. În timp ce preda la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a criticat hotărârile anterioare al SEC, care au clasificat Bitcoin și Ethereum drept materii prime.

Când a fost întrebat despre opiniile sale actuale în această privință, Gensler a declarat:

Nu mă voi referi la nici un token în special, dar cred că legile sunt destul de clare – dacă strângi bani, iar investitorii se așteaptă la un profit bazat pe eforturile personale, atunci trebuie să se încadreze în legea valorilor mobiliare

Ședința a avut loc în aceeași zi în care McHenry a propus legea Clarity for Digital Tokens Act din 2021. Această lege încearcă să faciliteze strângerea de fonduri pentru startup-urile crypto, fără a se supune legii.

Exit mobile version