Tether și Bitfinex – înțelegere de $18.5 milioane cu Procurorul General New York

Tether nu a emis USDT fără să-i acopere și nici nu a manipulat prețul pieței

Tether și Bitfinex

Aleksandra Sova | Adobe Stock

Tether și Bitfinex au ajuns la o înțelegere cu Procurorul General al New York

După aproape 3 ani și 2,5 milioane de pagini partajate cu biroul de servicii al statului, compania Tether n-a recunoscut nicio acuzație sau greșeală comisă. Mai mult decât atât – executivii au căzut de acord să plătească 18,5 milioane de dolari pentru a închide procesul.

Agențiile federale n-au ajuns la nicio constatare cum că Tether a emis crypto-monede pe care să nu le acopere sau că a manipulat prețul altor crypto-monede cu fondurile proaspăt-emise.

Această soluționare dovedește angajamentul nostru față de viitorul industriei crypto – a declarat conducerea Tether într-un blog postat pe site-ul lor

Transparența rezervelor viitoare va crește considerabil – au mai adăugat executivii

Procurorul General al statului New York, Letitia James, a declarat astăzi într-un mesaj postat pe twitter:

Încheiem tranzacționarea de crypto-valute conduse sau susținute de Tether și Bitfinex în New York. După ce companiile au acoperit pierderi de aproximativ 850 de milioane de dolari în întreaga lume și au înșelat piața supraestimând rezervele. Cei care tranzacționează valute virtuale nu pot evita legile noastre. Punct.

Într-un articol publicat pe site-ul lor oficial, Tether își exprimă încântarea de a soluționa acest caz și conveniența de a plăti biroului procuraturii suma oferită pentru a lăsa chestiunea în urmă.

Tether a dezvăluit cooperarea de 2 ani și jumătate pe care a întreținut-o cu Procuratura Generală din New York, pentru a le răspunde la întrebări și pentru a pune capăt investigației.

Pentru toate acestea, Tether a furnizat 2,5 milioane de pagini de documentație și dovezi. 

De ce a fost dată în judecată compania Tether?

Tether a fost dată în judecată din cauza unui împrumut pe care l-a acordat către Bitfinex. Împrumutul ar fi apărut în 2018, atunci când Bitfinex se confrunta cu o problemă în a accesa 850 de milioane de dolari, fonduri deținute de un alt procesator de plăți la vremea respectivă. Toate aceste evenimente sunt familiare persoanelor care au intrat în sfera crypto înainte de 2018.

Împrumutul a fost acordat pentru a asigura lichiditatea clienților Bitfinex și pentru buna operare a exchange-ului. De la acordarea acestuia, Bitfinex susține că l-a rambursat devreme și integral, inclusiv cu dobândă. Exchange-ul promite că împrumutul n-a afectat în niciun fel Tether sau abilitatea lor de a răscumpăra lichiditate din lipsă de fonduri.

Procuratura Generală a concluzionat că Tether și Bitfinex puteau face o treabă mult mai bună în privința dezvăluirilor publice și a cursului de evenimente.

Contrar speculațiilor găsite în mediul online, după 2 ani și jumătate n-a existat nicio constatare că Tether a emis vreodată USDT fără să-l acopere sau pentru a manipula prețul altor crypto-monede, inclusiv Bitcoin.

[…] împărtășim obiectivul procurorului general de a crește transparența.

[…] ca parte a acordului de soluționare, ne-am propus să dezvăluim – atât biroului Procurorului general, cât și publicului – informații suplimentare despre rezervele Tether. Nu ne asumăm acest angajament cu reticență, ci îl îmbrățișăm – au mai adăugat cei de la conducerea Tether

Tether și Bitfinex – mai transparente de acum încolo

Exit mobile version