Statele Unite: Stablecoin – instituțiile financiare se vor întâlni pentru a discuta impactul monedelor stabile

America: instituțiile financiare se vor întâlni pentru a discuta impactul stablecoins

David Davis | Adobe Stock

Janet Yellen, Secretarul Trezoreriei SUA, a anunțat ieri, 16 Iulie, planurile de a convoca: Grupul de Lucru al Președintelui pentru Piețele Financiare (President’s Working Group on Financial Markets sau PWG), Oficiul Controlorului de Valută (Office of the Comptroller of the Currency) și Federația Federală de Asigurare a Depozitelor (Federal Deposit Insurance Corporation) – pentru a discuta despre posibile activități interinstituționale care privesc monedele stabile (stablecoins).

Embed from Getty Images

 Această reuniune a autorităților de reglementare ne va permite să evaluăm potențialele beneficii ale monedelor stabile. Ne dorim ca aceste decizii și implicații să reducă riscul activelor digitale stabile – pentru utilizatori, piețe și inclusiv sistemul financiar. Mulțumită creșterii rapide în preț a activelor digitale, care a avut loc anul acesta – agențiile au decis să colaboreze întru reglementarea acestui sector și dezvoltarea oricăror recomandări pentru noi autorități – Janet Yellen

În Decembrie 2020, PWG a declarat că va începe examinarea actualelor reglementări ale monedelor stabile – pentru a identifica și aborda potențiale riscuri.

Embed from Getty Images

Anunțul făcut de Yellen vine la două zile după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a abordat necesitatea unor reglementări mai stricte pentru monedele stabile – în fața Camerei Reprezentanților. Powell a declarat: pentru ca stablecoins să facă parte din universul plăților – este necesară reglementarea.

În 15 Iulie a fost introdus un alt proiecte de lege, bipartisan – pentru a oferi o definiție clară a activelor digitale, precum crypto-monedele sau NFTurile, dar și alte tehnologii emergente care se încadrează în legislația actuală, care privește valorile mobiliare (adică securities).

Exit mobile version