Biden: Guvernul pune recompense de $10 milioane împotriva atacurilor ransomware

America: Guvernul pune recompense de $10 milioane împotriva atacurilor ransomware

zephyr_p | Adobe Stock

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a anunțat că va lua un rol mai activ în urmărirea responsabilă a unor utilizatori vicioși ale crypto-monedelor.

Potrivit unui raport publicat joi, 25 Iulie, de Bloomberg – Administrația Biden intenționează să intensifice eforturile de a urmări plățile cu crypto-monede asociate atacurilor ransomware. Planul guvernului este acela de a întări securitatea cibernetică și de a aborda rolul crypto-monedelor atunci când vine vorba de atacuri ransomware.

Embed from Getty Images

Administrația Biden: Rewards for Justice

Departamentul de Stat a anunțat recent un program numit Recompense pentru Dreptate (Rewards for Justice, în original) – care oferă răscumpărări de până la $10 milioane celor care ajută autoritățile să identifice persoanele care au comis infracțiuni cibernetice de tipul ransomware, folosind îndeosebi crypto-monede. Recompensele se aplică dacă infrastructura afectată în urma acestor atacuri – aparține statului.

Agenția guvernamentală a susținut faptul că a întins o cursă pe mai multe noduri ale browserului Tor – dezvoltate inițial de autorități pentru comunicații anonime pe internet – și că oferă recompense în crypto-monede celor care ajută la rezolvarea cazurilor de ransomware.

Ca parte a unei operații guvernamentale, în luna Iunie – autoritățile au confiscat peste $2 milioane din crypto-monedele folosite într-un atac ransomware asupra sistemului de conducte coloniale (Colonial Pipelines – în original).

Embed from Getty Images

Lisa Monaco, procurorul general adjunct, a declarat la momentul respectiv că poprirea pe care autoritățile au făcut-o în privința activelor digitale – reprezintă o primă inițiativă, dintr-o serie de operațiuni cu misiunea de investiga, închide și persecuta atacurile cibernetice efectuate asupra infrastructurii vitale. Monaco a adăugat faptul că astfel de operațiuni se vor desfășura și în viitor.

Exit mobile version