DeFi – exploatat de $37.5 milioane

CREAM a pierdut astăzi zeci de milioane de dolari din fondul descentralizat al utilizatorilor

cbpsc1 | Unsplash

IronBank, proiectul DeFi care folosește ticker-ul $CREAM pentru identificare, a suferit astăzi o pierdere de 37,5 milioane de dolari.

Banii au fost furați din fondul descentralizat al platformei, respectiv din Liquidity Pool-ul pus la dispoziție pentru împrumuturi.

Atacatorii au folosit platforma Alpha Finance Lab pentru a împrumuta sUSD (un StableCoin) de pe IronBank. A fost vorba de mai multe împrumuturi într-o perioadă scurtă de timp iar fiecare împrumut a fost de două ori mai mare decât cel precedent.

DeFi Hack prima

În continuare, hacker-ul împrumută 10 milioane USDC de pe platforma DeFi

Acest lucru îi oferă posibilitatea de a-și mări cantitatea de cySUSD deținută în custodie. După ce au fost repetate suficiente cicluri, adresa hacker-ului ajunge la o cantitate de cySUSD atât de mare încât îi oferă posibilitatea de a împrumuta orice de pe IronBank. Lichiditatea infractorului a ajuns atât de mare, în doar câteva ore, încât acesta a împrumutat:

Ce s-a întâmplat cu fondurile?

Monedele stabile enumerate mai sus, pe care utilizatorii platformei DeFi le-au pierdut din cauza exploatării, au ajuns în cele din urmă tot pe AAVE v2. Este vorba de 13,4 milioane de dolari în USDC, USDT și DAI.

Adresa hacker-ului este aceasta. Încă s-au păstrat 10 924 ETH pe ea din fondurile furate.

Sursă: @FrankResearcher | twitter

 

Exit mobile version