Ethereum: developerul care a intrat la închisoare pentru că și-a verificat contul Coinbase

Sergey Nivens | Adobe Stock

Virgil Griffith, developer Ethereum, a încălcat termenii eliberării sale condiționate și a fost luat în custodie de autorități după ce și-a accesat voit portofoliul de crypto-monede.

Ordinul de arest preventiv a venit din partea judecătorului P. Kevin Castel, după ce Griffith a încercat să umble la monedele Ethereum, pe care le avea în custodia platformei Coinbase, încă din luna Mai.

Ethereum: developerul care a intrat la închisoare pentru că și-a verificat contul Coinbase
Prima91 | Adobe Stock

Este foarte probabil ca developerul care a lucrat pentru Ethereum Foundation – să petreacă următoarele două luni de zile în spatele gratiilor. Griffith a fost programat la judecată în data de 21 Septembrie, sub acuzația de conspirație pentru încălcarea sancțiunilor cu Coreea de Nord. Griffith are o sentință de 20 de ani de închisoare în față.

Conform publicației Law360, preocuparea principală a judecătorului Castel – a fost ca developerul să nu aibă acces la monedele sale Ethereum – care valorează în proximitatea valorii de $1 milion – sumă de bani cu care ar fi putut părăsi țara. Judecătorul a declarat în articolul publicat de Law360 – faptul că nevoia de bani i-a afectat probabil judecata lui Griffith – și a făcut această greșeală – de a accesa contul.

Procurorii au solicitat arestarea preventivă a lui Griffith în 9 Iulie, susținând că developerul a încălcat termenii cauțiunii – termeni care îi restricționează accesul la internet. Programatorul a accesat contul de Coinbase pentru a cere serviciului de asistență să-i înlăture măsurile de securitate, precum Two Factor Authentication. Acesta a transmis reprezentanților Coinbase că are nevoie de ei ca să-i înlăture codul 2FA, deoarece FBI i-a pus sechestru pe dispozitivele electronice.

Avocații developerului au susținut că tentativa de a accesa fondurile din contul Coinbase a fost făcută în urma consultării unuia dintre avocați, adăugând că familia lui din Alabama a fost defapt cea care a încercat să acceseze monedele – în numele său.

Griffith a fost acuzat în 7 Ianuarie 2020, după arestarea din Noiembrie 2019 – pentru încălcarea Legii Internaționale a Puterilor Economice de Urgență. Cauțiunea i-a fost inițial refuzată, dar în cele din urmă a primit un ordin de obligațiuni în valoare de $1 milion, la sfârșitul lunii Decembrie 2019.

Autoritățile federale l-au acuzat pe Griffith că a ajutat Coreea de Nord – în încercarea lor de a spăla bani – folosind de crypto-monede pentru a evita sancțiunile Statelor Unite. FBI susține că Virgil Griffith i-a ajutat pe coreeni după conferința din Pyongyang, Aprilie 2019.

Exit mobile version