80.000 de milionari Bitcoin și-au pierdut averile în criza criptomonedelor din acest an

Prăbușirea pieței cripto a înregistrat o scădere a numărului de milionari Bitcoin cu peste 75% - din noiembrie 2021

adobestock | zephyr_p

Peste 80.000 de investitori Bitcoin și-au pierdut statutul de milionar din cauza prăbușirii pieței de criptomonede. Aceste prețuri scăzute sunt atractive pentru cei care așteptau o intrare mai bună – ceea ce înseamnă că numărul total al deținătorilor de Bitcoin este în creștere.

Pe 12 noiembrie, la doar câteva zile după ce Bitcoin a atins un nou record istoric de aproximativ 69.000 de dolari, un total de 108.886 de adrese au raportat un sold de peste 1 milion de dolari.

La moment, cu un preț al Bitcoin care se luptă să rămână peste 20.000 de dolari, doar 26.284 de adrese conțin active în valoare de peste 1 milion de dolari, asta înseamnă că milionarii de pe hârtie au scăzut cu peste 75% în ultimele nouă luni.

Scăderea dramatică a prețului activului digital a avut un impact și asupra numărului de balene – cele care se laudă cu un portofel Bitcoin în valoare de peste 10 milioane de dolari. În timp ce în noiembrie erau 10.587 de adrese cu o valoare monetară minimă de 10 milioane de dolari, doar 4.342 au același statut și astăzi, în scădere cu 58%.

În ciuda scăderii valorii nete a foștilor milionari Bitcoin, mai mult de 13.000 de noi adrese – care conține unul sau mai mulți Bitcoin – au apărut în acest bear market, ducând numărul total al acestor holderi la puțin peste 860.000. 

Această creștere ar sugera că veniturile din rețea devin mai echitabile, deoarece investitorii de retail acumulează cantități mari de Bitcoin în timp ce prețurile scad. Un alt factor care confirmă asta, sunt datele statistice de la Glassnode, acestea arată că peste 250.000 de adrese au adăugat 0,1 Bitcoin sau mai mult în ultimele 20 de zile.

Când Satoshi Nakamoto a extras primul Bitcoin pe 9 ianuarie 2009, coeficientul Gini care arată inegalitatea veniturilor din rețea a fost 1, adică cea mai mare posibilă. Coeficientul Gini, dezvoltat de statisticianul Corrado Gini, reprezintă inegalitatea veniturilor sau a bogăției în cadrul unui grup social. În cazul Bitcoin poate fi verificat după adresele de portofel.

De îndată ce Hal Finney, primul adept al Bitcoin a început să mineze și să primească Bitcoin, coeficientul gini a scăzut sub 1. De atunci, a avut o tendință din ce în ce mai scăzută, indicând faptul că distribuția bogăției în rețeaua Bitcoin devine din ce în ce mai echitabilă.

În piață domină incertitudinea – Bitcoin din nou sub 20.000 de dolari

Bitcoin și restul pieței activelor digitale au fost afectate negativ de o mare varietate de probleme, inclusiv controlul de reglementare sporit, tulburările geopolitice persistente, inflația în creștere și creșterea ratelor dobânzii.

Datorită incertitudinii tot mai mari din jurul stabilității piețelor globale, analiștii par să fie de acord că prețul activelor riscante, cum ar fi Bitcoin, poate continua să scadă pe termen lung. 

Cea mai recentă acțiune a prețurilor, care a văzut, de asemenea, capitalizarea bursieră cumulativă a tuturor criptomonedelor scăzând sub 900 de miliarde de dolari, poate fi văzută ca un alt semn al incertitudinii investitorilor și al presiunii crescânde asupra jucătorilor principali ai industriei.

Ieșirile din fondurile specifice Bitcoin au totalizat 453 de milioane de dolari, eliminând în esență toate intrările realizate în ultimele șase luni. Ceea ce înseamnă că investitorii se simt mai puțin confortabili cu privire la activele riscante.

În timp ce mulți traderi nu au crezut în ideea ca Bitcoin să scadă sub maximul său istoric din 2017, recenta scădere la 17.600 de dolari sugerează că acest bear market ar putea fi diferit de ultimul.

În momentul scrierii articolului, Bitcoin se tranzacționează pentru 19.238 dolari, în scădere cu 4% în ultimele 24 de ore și cu 39% în ultimele 30 de zile, cu o capitalizare bursieră totală de 367 miliarde de dolari.

80.000 de milionari Bitcoin și-au pierdut averile în criza criptomonedelor din acest an
Bitcoin scade din nou sub 20.000 de dolari, prețul actual al Bitcoin este de 19.238 dolari – ceea ce reprezintă o capitalizare bursieră totală de 367 miliarde de dolari | Coinmarketcap
Exit mobile version