Adepții Bitcoin rezistă în bear market, în ultima săptămână, numărul portofelelor Bitcoin care conțin cel puțin o monedă a crescut cu 13.000, iar numărul total de tranzacții complete a crescut cu 865.000.
Numărul deținătorilor de 1 Bitcoin a crescut o dată cu scăderea prețului, potrivit datelor prezentate de Glassnode.
În ultimele 10 zile în care Bitcoin a scăzut semnificativ, peste 14.000 de portofele care conțin cel puțin 1 Bitcoin s-au alăturat rețelei. La un preț aproximativ de 20.000 de dolari per Bitcoin, creșterea bruscă a numărului de portofele ar sugera că micii deținători – cumpără Bitcoin atât de repede cât le permit veniturile. Numărul de adrese care adaugă 0,1 BTC (2.000 de dolari) sau mai mult a început, de asemenea, să crească parabolic în ultimele 10 zile.
În schimb, numărul portofelelor care conțin mai mult de 100 de Bitcoin a scăzut cu 136 în aceeași perioadă. Prin deducere, portofelele „balenă” (adresele cu cantități mari de monede) ar putea să vândă.
Când Satoshi Nakamoto a extras primul Bitcoin pe 9 ianuarie 2009, coeficientul Gini care arată inegalitatea veniturilor din rețea a fost 1, adică cea mai mare posibilă. Coeficientul Gini, dezvoltat de statisticianul Corrado Gini, reprezintă inegalitatea veniturilor sau a bogăției în cadrul unui grup social. În cazul Bitcoin poate fi verificat după adresele de portofel.
De îndată ce Hal Finney, primul adept al Bitcoin a început să mineze și să primească Bitcoin, coeficientul gini a scăzut sub 1. De atunci, a avut o tendință din ce în ce mai scăzută, indicând faptul că distribuția bogăției în rețeaua Bitcoin devine din ce în ce mai echitabilă.
Bitcoin a revenit la 20.000 de dolari, Ethereum trece de 1.100 de dolari
Bitcoin a depășit 20.000 de dolari per monedă, un câștig de 16,9% față de minimele din weekend.
Raliul are loc la doar o zi după ce Bitcoin, cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea bursieră, a scăzut sub 20.000 de dolari, cel mai mic preț din noiembrie 2020. La momentul scrierii, Bitcoin se tranzacționează la aproximativ 20.900 de dolari per monedă.
Pe măsură ce starea de frică în rândul investitorilor s-a intensificat după comentariile Rezervei Federale din Statele Unite cu privire la perspectivele inflației, piețele de criptomonede au simțit presiunea vânzării, care a început după un șoc ale datelor indicelui prețurilor de consum (IPC) de săptămâna trecută.
Creșterea prețului Bitcoin reflectă apetitul reînnoit al comercianților pentru risc, chiar dacă piața continuă să digere consecințele din jurul gigantului de creditare cripto Celsius și al companiei de investiții cripto Three Arrows Capital.
Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea bursieră, s-a bucurat de o revenire și mai mare după ce a scăzut la 880 de dolari. În momentul scrierii, ETH se tranzacționează la 1.130 de dolari, un câștig de 15% în ultimele 24 de ore și un câștig de 29% de la ultimul minim.
În ultimul an, Bitcoin a înregistrat o scădere de 56%, în timp ce Ethereum a pierdut 69% din valoarea sa.