Acţiunile minerilor Bitcoin scad pe fondul creşterii interesului în ETF-uri

Prețurile acțiunilor companiilor de minat Bitcoin au scăzut recent, înaintea halvingului Bitcoin, potrivit Bloomberg.

Acţiunile minerilor Bitcoin scad pe fondul creşterii interesului în ETF-uri | Google

Puncte cheie

Conform celor mai recente date de la Bloomberg, companiile de minat Bitcoin înregistrează o scădere semnificativă a prețurilor acțiunilor înaintea evenimentului de halving.

Halvingul Bitcoin urmează să aibă loc peste două zile și va aduce o actualizare de cod pentru activul digital, care va reduce drastic veniturile minerilor.

Acțiunile unor companii importante de mining, inclusiv Marathon Digital Holdings Inc., Riot Platforms Inc. și CleanSpark Inc., au scăzut timp de trei zile consecutive. Conform acelorași rapoarte, ETF-ul Valkyrie Bitcoin Miners a înregistrat de asemenea o scădere de aproximativ 28% în aprilie.

Această tendință descendentă continuă, iar interesul pe minus pentru acțiunile din domeniul crypto mining crește în jurul evenimentelor recente, inclusiv atacul Iranului asupra Israelului din weekendul trecut. Evenimentul a determinat investitorii să se orienteze către un mediu cu aversiune la risc.

Companiile de minat Bitcoin rămân optimiste

În ciuda scăderii prețurilor acțiunilor, directorii executivi ai companiilor de mining rămân optimiști, subliniind operațiunile cu costuri reduse, echipamentele mai eficiente și cererea în creștere pentru Bitcoin.

Se pare că acești factori pot compensa pierderile de venituri anuale de 10 miliarde de dolari din cauza halvingului viitor.

De exemplu, directorul executiv al Riot Platforms, Jason Les, a declarat într-un interviu recent acordat Bloomberg că societatea sa are o viziune pe termen lung. El a subliniat că teza lor de investiție pe termen lung în Bitcoin este puternică și că sunt pregătiți pentru o evoluție pozitivă a Bitcoin în următoarele luni.

Minarea de Bitcoin implică utilizarea unor calculatoare specializate care validează tranzacțiile pe blockchain și câștigă o recompensă în BTC. Recompensa reprezintă marea majoritate a veniturilor din mining și se înjumătățește la fiecare patru ani în timpul evenimentului de halving.

Următorul halving este programat pentru 20 aprilie și va fi al patrulea astfel de eveniment pentru Bitcoin din 2012. Acesta va reduce cantitatea de recompense BTC la o producție zilnică de 450 de tokeni, față de numărul curent de 900.

Recent, Galaxy a menționat că acest halving ar putea fi diferit de ciclurile anterioare.

Compania a subliniat că de-a lungul istoriei Bitcoin, moneda nu a atins niciodată un nou maxim istoric înainte de halving.

În ciclurile anterioare, halvingul a fost întotdeauna un catalizator pentru prețul Bitcoin, care a dus în cele din urmă moneda la noi maxime istorice. Însă acum, BTC a reușit să stabilească noi ATH-uri înainte de eveniment, ceea ce înseamnă că istoria s-ar putea să nu se repete cu adevărat, iar încă mai există timp pentru acumularea prețului.

Minerii mizează pe ETF-urile Bitcoin

Minerii mizează acum și pe o cerere mai mare din partea noilor ETF-uri Bitcoin care să crească prețurile pentru a atenua impactul negativ al halvingului.

Recent, industria crypto a primit o doză de optimism și în urma anunțului din Hong Kong privind aprobarea ETF-urilor Bitcoin și Ethereum.

Pretul Bitcoin
Pretul Bitcoin

La momentul redactării acestui articol, Bitcoin se tranzacționează la puțin sub 64.000 de dolari, cu o creștere de aproape 1% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Exit mobile version