Binance angajează o firmă de audit pentru a verifica rezervele de criptomonede

Mișcarea vine în timp ce Binance caută să sporească transparența și să insufle încredere investitorilor

Binance angajează o firmă de audit pentru a verifica rezervele de criptomonede

Binance angajează o firmă de audit pentru a verifica rezervele de criptomonede

Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume, a angajat o firmă de audit pentru a verifica rezervele de criptomonede. Mazars U.S este firma de contabilitate de lungă durată a fostului președinte american Donald Trump. Firma a fost contabilul lui Trump de mai bine de două decenii, timp în care au lucrat îndeaproape.

O privire interioară asupra noilor audituri de dovadă a rezervei ale Binance

Exchange-ul de criptomonede Binance colaborează cu firma de contabilitate Mazars ca parte a auditurilor sale de dovadă a rezervei (PoR) declanșate de prăbușirea FTX. Unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume a încheiat un parteneriat cu Mazars pentru a efectua un audit financiar, ca parte a noilor sale cerințe privind dovada rezervelor. The Wall Street Journal a raportat despre parteneriat pe 30 noiembrie 2020.

Mazars este o firmă de contabilitate foarte respectată, care a lucrat pentru unele dintre cele mai mari nume din afaceri, inclusiv pentru compania fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump. Decizia Binance de a colabora cu Mazars arată că se angajează să asigure siguranța și securitatea fondurilor utilizatorilor săi.

Un purtător de cuvânt al Binance a spus că firma de contabilitate examinează în prezent toate informațiile publicate de Binance în mod public despre Bitcoin PoR și va verifica orice actualizări sau tokenuri viitoare. „Vom finaliza prima actualizare de verificare pentru BTC săptămâna aceasta”, a spus reprezentantul.

Binance continuă să găsească măsuri pentru a câștiga încrederea clienților

Anunțul vine în timp ce Binance efectuează un audit PoR care implică un număr mare de transferuri de criptomonede. CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a anunțat ulterior că transferul din 28 noiembrie a 127.351 BTC (aproximativ 2 miliarde de dolari) către un portofel neidentificat a făcut parte din procesul PoR în curs de desfășurare al exchange-ului.

Acțiunea a stârnit o anumită îngrijorare în comunitate, deoarece CZ a susținut anterior că este o veste proastă atunci când exchange-urile au fost nevoite să mute cantități mari de criptomonede pentru a-și dovedi adresa portofelului. Cu toate acestea, Binance a făcut acest pas suplimentar pentru a-și arăta angajamentul de a fi un schimb de încredere. Această mișcare va inspira, fără îndoială, încredere în rândul utilizatorilor și va ajuta la consolidarea poziției Binance ca exchange de top.

Mai mult, comunitatea cripto este impresionată și consideră că măsura va crea probabil un precedent pentru ca alte burse să urmeze exemplul și să-și îmbunătățească propriile practici de transparență. Într-o industrie care este adesea plină de escrocherii și hack-uri, abordarea proactivă a exchange-ului este revigorantă.

Este dovada rezervelor suficientă pentru a câștiga încrederea clienților?

După prăbușirea FTX, multe alte exchange-uri, inclusiv OKX și KuCoin, și-au lansat rapid rapoartele PoR pentru a recâștiga încrederea clienților. Între timp, unii din industrie cred că procesele PoR actuale ale burselor sunt în mare măsură inutile, cu excepția cazului în care oferă și obligații, care sunt greu de falsificat.

Prin urmare, chiar dacă un exchange poate dovedi că are suficiente fonduri pentru a acoperi retragerile clienților, nu există nicio garanție că acele fonduri vor fi efectiv disponibile atunci când este necesar.

Singura modalitate de a asigura cu adevărat siguranța clienților este dacă schimburile oferă, de asemenea, transparență deplină a responsabilităților acestora. Până la implementarea unor astfel de reforme, comunitatea criptomonedei va continua să fie expusă riscului de a pierde miliarde de dolari din cauza tranzacțiilor frauduloase.

Exit mobile version