Binance investește 500 de milioane de dolari în Twitter, alături de Elon Musk

Binance este unul dintre cei 18 co-investitori în achiziția Twitter-ului de către Elon Musk, alături de companii precum Sequoia și Fidelity

Binance investește 500 de milioane de dolari în Twitter, alături de Elon Musk

adobestock | Iryna Budanova

Popularul exchange de criptomonede, Binance, a participat la achiziția de 44 de miliarde de dolari a Twitter de către Elon Musk, potrivit datelor depuse la Comisia de Valori Mobiliare din SUA.

Pe 5 mai, Elon Musk a depus o declarație generală de achiziție, anunțând că din suma totală a tranzacției, aproximativ 7,2 miliarde de dolari vin din noi angajamente financiare în legătură cu acordul de fuziune, sub rezerva termenilor achiziției.

Potrivit documentului, Binance este unul dintre cei 18 co-investitori în achiziție, alături de participanți importanți din industria cripto, cum ar fi Sequoia Capital Fund și Fidelity Management and Research Company.

Investind 500 de milioane de dolari, Binance se clasează ca al patrulea cel mai mare investitor după Lawrence J. Ellison Revocable Trust care a investit 1 miliard de dolari. Sequoia Capital și VyCapital au contribuit cu 800 de milioane de dolari, respectiv 700 de milioane de dolari.

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a comentat pe Twitter după ce raportul a fost făcut public, descriind investiția companiei drept „o mică contribuție la cauză”.

https://twitter.com/cz_binance/status/1522164316551667712?s=20&t=ZpvQb6O3RMWitb8AzIPp_A

Toți investitorii menționați în documentul de achiziție, s-au angajat să facă o contribuție imediat înainte de finalizarea achiziției.

Mulțumită noii investiții, Elon Musk a redus împrumutul său în marjă de 12,5 miliarde de dolari de la Morgan Stanley la 6,25 miliarde de dolari. El și-a majorat, de asemenea, angajamentul total de capital la 27,25 miliarde de dolari.

Noua investiție ar trebui să ușureze povara lui Elon Musk în încercarea sa de a achiziționa Twitter pentru zeci de miliarde de dolari. La sfârșitul lunii trecute, el a vândut aproximativ 9,6 milioane de acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 8,5 miliarde de dolari. Mișcarea a făcut ca acțiunile companiei de vehicule electrice să scadă, determinându-l pe miliardar să-i asigure pe acționari că nu intenționează să mai vândă acțiuni Tesla.

Achiziția oficială a Twitter-ului a fost anunțată de către fondatorul și CEO-ul Tesla în data de 25 aprilie – când și-a exprimat intenția de a cumpăra acțiunile companiei pentru 44 de miliarde de dolari. Deși se așteaptă ca acordul să se încheie în 2022, încă mai este nevoie de aprobarea acționarilor Twitter, precum și a anumitor autorități de reglementare.

„Sper ca până și cei mai duri critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”, a spus Elon Musk în ultimul său tweet înainte ca știrile achiziției să devină publice.

Anterior, el a menționat că una dintre prioritățile sale principale în cazul Twitter va fi „eliminarea roboților de spam și a celor de fraudă”.

„Achiziția Twitter-ului de către Elon Musk este un mare câștig pentru libertatea de exprimare și, probabil, va schimba traiectoria lumii mai mult decât își dau seama majoritatea oamenilor”, a spus Brian Armstrong, CEO al Coinbase.

La momentul publicării, acțiunile Twitter au prețul de 50,70 de dolari, fiind cu 5% în scădere față de prețul de acum un an.

Exit mobile version