Twitter a intrat într-o nouă eră – compania este deținută în totalitate de cel mai mare fan al Dogecoin: Elon Musk.
Dogecoin este acum în plină expansiune – în creștere cu 32% la momentul scrierii, atingând un maxim de la 0,1675 de dolari după anunțarea acestei tranzacții. În schimb, Bitcoin și Ethereum au crescut cu 4,5% și, respectiv, 6% în această zi – potrivit datelor de la Coinmarketcap.
La începutul acestei luni a fost dezvăluit că Elon Musk a cumpărat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, în valoare de puțin sub 3 miliarde de dolari. Dogecoin, deținută și susținută adesea de Musk, a crescut atunci cu 10% imediat după știre.
Prețul Dogecoin reacționează în permanență cu ușurință la acțiunile lui Elon Musk și la anunțurile legate de DOGE de pe Twitter. Meme-urile sale frecvente au propulsat în mare parte Dogecoin pe locul 3 în topul criptomonedelor anul trecut, când a ajuns la un preț de tranzacționare de până la 0,73 de dolari.
Preluarea de către Elon Musk a platformei de socializare a provocat un val de entuziasm în comunitatea cripto.
„Ar putea Elon Musk să cumpere SEC acum?”, a întrebat fondatorul Dogecoin, Billy Marcus, acuzând autoritățile de reglementare că întârzie foarte mult cu aprobarea ETF-urilor bitcoin de pe piața spot.
Elon Musk pune mâna pe Twitter
Twitter a anunțat luni că va deveni o companie privată după ce consiliul său de administrație a acceptat oferta CEO-ului Tesla, Elon Musk, de a cumpăra acțiunile companiei pentru 44 de miliarde de dolari. Deși se așteaptă ca acordul să se încheie în 2022, încă mai este nevoie de aprobarea acționarilor Twitter, precum și a anumitor autorități de reglementare.
„Sper ca până și cei mai duri critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”, a spus Elon Musk în ultimul său tweet înainte ca știrile achiziției să devină publice.
Ca răspuns la această declarație, CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor – una dintre cele mai mari balene Bitcoin din lume – l-a felicitat pe Elon Musk pe Twitter, citând Primul Amendament al Constituției SUA în care se menționează că: „guvernul nu poate încălca libertatea de exprimare a cetățenilor”.
Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.
— Michael Saylor⚡️ (@saylor) April 25, 2022
Decizia fondatorului Tesla de a cumpăra Twitter s-a concentrat pe argumente ale protecției libertății de exprimare. Deși a lăudat potențialul Twitter de a deveni o platformă globală a libertății de exprimare, într-un dosar recent la SEC, el a spus că nu crede că asta s-ar întâmpla dacă va rămâne o companie publică.
Elon Musk și-a propus, de asemenea, să elimine boții de spam cât timp va fi la putere, care au deranjat până acum milioane de utilizatori Twitter.
„Twitter are un potențial enorm – și aștept cu nerăbdare să-l deblochez cu ajutorul companiei și a comunității”, a adăugat el într-o declarație.
La momentul publicării, acțiunile Twitter au prețul de 51,70 de dolari, crescând cu peste 32% în ultimele 30 de zile.