Bitcoin atinge, pentru scurt timp, 50.000 de dolari pe Binance

Mișcarea bruscă a prețului a fost atribuită unui val de ordine pe BTC/USDC

Prețul Bitcoin a crescut brusc la 50.000 de dolari pe Binance pe 12 martie, după ce paritatea USD Coin (USDC) a căzut, creând haos pe piață. Creșterea prețului a fost de scurtă durată și părea a fi rezultatul unui ordin mare care a fost executat incorect.

Binance a listat recent perechea de tranzacționare BTC/USDC, iar creșterea rapidă se crede că este cauzată de registrul de comenzi pentru noua pereche de tranzacționare.

Mișcarea bruscă a prețului a fost atribuită unui val de ordine pe BTC/USDC care a cuprins ordinele de vânzare limită pentru pereche, determinând prețul să crească la 50.000 de dolari.

Bitcoin atinge, pentru scurt timp, 50.000 de dolari pe Binance
BTC/USDC | TradingView

Din fericire, piața futures a fost neafectată, evitând potențiale lichidări de poziții short. Cu toate acestea, nu este prima dată când platformele de tranzacționare crypto au avut flash-crash-uri și impulsuri, ceea ce a dus la furie și cereri de rambursare din partea clienților afectați.

În august 2017, un flash-crash pe GDAX a determinat prețurile ETH să scadă la 0,1 dolari, în timp ce moneda digitală se tranzacționa în mod normal la aproximativ 300 de dolari, din cauza unei erori a unui client, ce a dus la o creștere a furiei și a cererilor de rambursare din partea clienților afectați.

USDC: De la minime de 0,87 de dolari la revenirea la paritate

Stablecoin-ul USDC, care și-a pierdut paritatea cu dolarul american, a provocat multă incertitudine pe piață. Valoarea USDC a scăzut la un minim de $0,87 la 11 martie după ce Circle, emițătorul USDC, a dezvăluit că are expunere de 3,3 miliarde de dolari la banca defunctă din SUA, Silicon Valley Bank.

Această situație a dus la instabilitatea perechilor de tranzacționare USDC pe alte exchange-uri, iar perechea BTC/USDC pe Kraken a crescut la peste $26.000 din cauza temerilor legate de colapsul USDC.

La acea vreme, USDC se tranzacționa cu o reducere de 10%, provocând o volatilitate semnificativă pe piață.

Restabilirea încrederii pe piață

Pentru a restabili încrederea pe piață, Trezoreria SUA, Rezerva Federală și FDIC au decis să salveze clienții Silicon Valley Bank și Signature Bank, dar nu și acționarii sau alți investitori, restabilind astfel încrederea pe piață pentru moment.

Nivelul USDC a fost restabilit, iar frenezia din piață cauzată de colapsul băncilor a dus la o creștere a prețului BTC, lăsând câteva victime în urmă.

Exit mobile version