Bitcoin: cumpărarea dintre retail și instituțional s-a balansat – JP Morgan

Conform unui studiu de caz publicat de JP Morgan, frenezia achiziționării de Bitcoin s-a echilibrat între investitorii retail și cei instituționali

Skorzewiak | shutterstock

Investitorii ocazionali din piața crypto cumpără Bitcoin „cot-la-cot” cu băncile de pe Wall Street, în timp ce moneda digitală își păstrează prețul în zona $55,000.

Folosind datele furnizate de Square și PayPal, raportul întocmit de JP Morgan sugerează faptul că investitorii ocazionali au cumpărat 187,000 de Bitcoin anul acesta, în comparație cu suma de 205,000 BTC – în ultimele 3 luni ale anului trecut.

În același interval de timp, instituțiile au cumpărat 173,000 de unități din cea mai mare crypto-monedă – sumă calculată cuprinzând Bitcoin futures, cursul banilor și anunțurile făcute de companii. Cât despre anul trecut – firmele instituționale și-au adăugat 307,000 Bitcoin în ultimul sfert al 2020.

Bitcoin: cumpărarea dintre retail și instituțional s-a balansat - JP Morgan
BTC flow | JP Morgan și CoinDesk

Wall Street și Bitcoin

Îmbrățișarea dintre Wall Street și Bitcoin a fost motivul principal al creșterii din 2020, mulțumită băncilor și managerilor de fonduri care și-au făcut publice planurile și achizițiile față de sfera crypto.

În 2021, creșterea numărului de speculanți pe piață, popularitatea NFT-urilor și stimulus cecul de $1,400 pe care americanii l-au primit de curând – toți acești factori împuternicesc piața investitorilor ocazionali (de retail).

Pentru mulți traderi de crypto-monede, Bitcoin a fost poziția anului 2020. Volatilitatea acțiunilor-glumă, precum GameStop, i-a făcut pe mulți să piardă bani, însă BTC și-a păstrat un trend uluitor de bullish care i-a transformat în câștigători – Ed Moya, analist senior pentru Oanda

Traderii ocazionali au fost revigorați cu ultima creștere a NFT-urilor și cu stimulus cecul care le-a intrat în cont

BTCUSD, 5 minute | tradingview

Zilele trecute, Bitcoin a depășit pragul de $60,000, stabilind un nivel de ATH la $61,800. Prețul a suferit ieri și astăzi o corecție de aproape 10 procente, scădere care a cauzat lichidări de 1,5 miliarde. În ciuda acestui fapt, Bitcoin încă se află pe plus cu 90% de la începutul anului.

Analize tehnice ale acestor evenimente găsiți după cum urmează:

Exit mobile version