Bitcoin se confruntă cu un nivel istoric de volum de tranzacții

Creșterea explozivă a creării de memecoin-uri îngrijorează comunitatea Bitcoin, în timp ce minerii profită de pe urma acestui fenomen

Rețeaua Bitcoin se confruntă cu o backlog de tranzacții și comisioane mai mari datorită unei creșteri pe BRC-20 de mintării de memecoin-uri pe blockchain-ul BTC.

Axel Adler Jr, un analist de la CryptoQuant, explică că „BRC-20 nu utilizează smart contracte și operează doar cu portofele care susțin blockchain-ul Bitcoin„, ceea ce duce la o creștere a cererii de spațiu de bloc. În consecință, comisionul mediu per tranzacție a crescut foarte mult, ajungând la peste 16 dolari și un maxim de 29 dolari pe 9 mai.

Datele Bitinfocharts arată că taxele medii per tranzacție au crescut la 31 dolari pe 8 mai, față de aproximativ 19 dolari cu o zi înainte.

Într-un eveniment remarcabil pe 8 mai, totalul taxelor per bloc a depășit temporar recompensa de subvenționare a blocului de 6,25 BTC, un fenomen care nu a mai fost văzut din 2017.

Pe 9 mai a avut loc un alt moment istoric, când Bitinfocharts a documentat un nou maxim pe media de 7 zile pentru numărul de tranzacții Bitcoin, ajungând la un maxim de 534.000.

Cu toate acestea, aceste cifre pot fi mai mari decât cele înregistrate, cu Bitinfocharts raportând două vârfuri de peste 600.000 de tranzacții zilnice în acestă lună folosind valori brute. Site-ul a înregistrat, de asemenea, 598.000 de tranzacții pe blockchain-ul BTC pe 9 mai, în timp ce Blockchain.com a confirmat că tranzacțiile medii pe bloc sunt la un nivel maxim istoric de 3.961.

Bitcoin se confruntă cu un nivel istoric de volum de tranzacții
Numărul mediu de tranzacții Bitcoin per bloc | YChart

Cu un număr mare de tranzacții, o backlog de 400.000 de tranzacții neconfirmate păstrează prețurile tranzacțiilor la un nivel ridicat. Pe 9 mai, capitalizarea totală de piață a tokenurilor BRC-20 a depășit 1 miliard de dolari.

Creșterea mintării monedelor memecoin a cauzat îngrijorare printe developerii Bitcoin, care iau în considerare să ia măsuri împotriva tokenurilor BRC-20 și Ordinals, pe care le consideră spam de rețea. Numărul de inscripții ordinale s-a dublat aproape, de la 2,5 milioane la 4,78 milioane în mai puțin peste o săptămână.

În schimb, minerii beneficiază de comisioanele mai mari, deoarece rentabilitatea sau prețul hash a crescut cu 66% de la începutul lunii, semnalând o perioadă profitabilă pentru cei care mențin rețeaua.

Exit mobile version