BlackRock lansează un ETF cu expunere la 35 companii blockchain

Activitatea principală a 75% dintre cele 35 de companii este legată de blockchain, în timp ce 25% susțin ecosistemul blockchain

BlackRock lansează un ETF cu expunere la 35 companii blockchain

BlackRock lansează un ETF cu expunere la 35 companii blockchain

BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, a lansat un nou fond tranzacționat la bursă (ETF) pentru a oferi clienților europeni expunere la industria blockchain. Noul ETF blockchain lansat se numește iShares Blockchain Technology UCITS ETF.

ETF-ul blockchain cuprinde 35 de companii globale din piețele dezvoltate și emergente, cu o expunere de 75% la companii a căror activitate principală este legată de blockchain, cum ar fi mineri și exchange-uri, și expunere de 25% la companii care susțin ecosistemul blockchain, cum ar fi plăți și semiconductori.

Primele cinci dețineri ale fondului sunt Coinbase (13,20%), USD cash (13,00%), firma fintech Block (11,40%), firmele de cripto mining Marathon Digital Holdings (11,13%) și Riot Blockchain (10,50%).

Printre alte participații se numără 23 de companii IT, 6 companii financiare, 1 companie industrială și 1 companie de comunicații.

„Credem că activele digitale și tehnologiile blockchain vor deveni din ce în ce mai relevante pentru clienții noștri, pe măsură ce cazurile de utilizare se dezvoltă în domeniul de aplicare, amploare și complexitate. Proliferarea continuă a tehnologiei blockchain subliniază potențialul acesteia în multe industrii. Expunerea oferită de iShares Blockchain Technology OPCVM ETF va oferi clienților noștri oportunitatea de a se angaja cu companii globale care conduc dezvoltarea ecosistemului blockchain în curs de dezvoltare”, a declarat Omar Moufti, strategistul de produse BlackRock pentru ETF-uri.

Din aceste cuvinte reiese clar că scopul acestui ETF nu este de a permite investitorilor să ia o poziție cu privire la tendințele prețurilor criptomonedelor, ci asupra tendințelor sectorului industriei crypto.

Cu toate acestea, un raport Bloomberg din 29 septembrie sugerează că BlackRock ar putea dezvolta un alt ETF axat pe Metaverse, numit iShares Future Metaverse Tech and Communications ETF.

Raportul spune că taxele și tickerul fondului nu sunt încă enumerate, dar ar putea include „firme care au produse sau servicii legate de platforme virtuale, rețele sociale, jocuri, active digitale, realitate augmentată și multe altele”.

BlackRock este din ce în ce mai legat de cripto

BlackRock a lansat recent un Spot Bitcoin Private Trust pentru investitorii instituționali din Statele Unite. Vestea a venit la abia la o săptămână după ce BlackRock a încheiat un acord de parteneriat cu Coinbase.

Colaborarea este, totuși, limitată la Bitcoin și va permite clienților instituționali ai BlackRock să aibă acces la tranzacționare crypto, custodie, brokeraj principal și raportare prin Coinbase Prime. Clienții vor putea, de asemenea, să își gestioneze Bitcoin și să efectueze analize de risc folosind suita de software BlackRock Aladdin.

În plus, BlackRock este al 2-lea cel mai mare investitor corporativ în companii cu expunere la criptomonede. Managerul de active a investit 1,1 miliarde de dolari între septembrie 2021 și iunie 2022 în proiecte blockchain, potrivit Blockdata.

Investițiile uriașe ale BlackRock sunt concentrate în trei companii blockchain: Circle, exchange-ul FTX și Anchorage Digital – o companie care oferă instituțiilor financiare soluții de infrastructură.

Exit mobile version