METAVERTU: Brandul de telefoane de lux Vertu anunță un smartphone Web3

Marca europeană lansează un nou telefon și atacă Apple, care a prezentat recent seria iPhone 14.

Vertu, producătorul european de telefoane de lux, a anunțat un nou model, METAVERTU, despre care spune că este „primul smartphone Web3”.

Dispozitivul, care poate fi deja rezervat, va debuta pe piață pe 24 octombrie. Nu cunoaștem detalii despre caracteristicile tehnice ale telefonului. Din singura imagine în care apare o parte din smartphone observăm că METAVERTU are display cu margini curbate și formă rectangulară.

Compania a publicat un teaser în care face referire la celebra reclamă „1984” a Apple și în care apare avatarul unui om ce pare să fie Vitalik Buterin, „părintele” Ethereum. Brandul vorbește, în anunțul oficial, despre o revoluție pe care o pregătește și atacă, indirect, Apple.

Vertu are ambiții mari, observăm. În teaser, „Buterin” mușcă dintr-un măr, care ascunde un vierme, apoi aruncă fructul și sparge un display pe care apare un alt personaj care ține un măr în mână.

METAVERTU vs iPhone 14 Pro

Clipul video sugerează că prin noul proiect Vertu stopează, în sfârșit, supremația Apple în domeniul smartphone-urilor. Gigantul american este, de departe, cel mai profitabil producător de telefoane. În al doilea semestru din 2021, Apple a încasat 75% din profiturile totale înregistrate pe piață și 40% din venituri, potrivit firmei de cercetare a pieței Counterpoint Research.

Cei care comandă telefonul METAVERTU vor primi un NFT care oferă, potrivit companiei, câteva „beneficii speciale”.

Anunțul Vertu vine în aceeași lună în care Apple a lansat noua serie de smartphone-uri iPhone 14. Dacă modelele de bază nu oferă prea multe caracteristici noi, dispozitivele din familia Pro scapă de celebrul notch (care este înlocuit cu o zonă numită Dynamic Island), vin – pentru prima dată pe un telefon Apple – cu display always-on, cu senzor principal de cameră de 48 MP – față de maxim 12 MP până acum -, cameră frontală cu autofocus și procesor mai puternic A16 Bionic. În aceste condiții, METAVERTU va trebui să fie un produs ieșit din comun dacă vrea să fure potențiali clienți de iPhone 14 Pro și Pro Max.

metavertu
Vertu crede că METAVERTU este o alternativă viabilă la iPhone 14 Pro (Foto: Pixabay)

Web3 este o nouă etapă în evoluția internetului, care pune în centru descentralizarea. Acest nou internet este construit, operat și deținut de utilizatorii săi. Web3 ia puterea din mâinile entităților care dețin puterea și o pune în mâinile indivizilor. Astfel, ne așteptăm ca telefonul Web3 al Vertu să folosească tehnologia blockchain, să ofere acces la o formă de metavers (ceea ce e aproape sigur ținând cont de numele modelului) și să includă un portofel pentru criptomonede.

Smartphone-uri cripto au mai fost lansate, dar acestea nu au reușit să capteze atenția publicului larg. Exemple sunt Sirin Labs Finney sau CryptoDATA HidR Carbon. Cripto-telefoanele sunt preferate de unii utilizatori deoarece sunt mult mai rezistente la atacuri informatice, previn colectarea și scurgerea de date și pot fi folosite pe post de portofele sigure pentru criptomonede.

Compania britanică Vertu a fost înființată de Nokia în 1998 ca divizie a sa de lux. Astăzi, firma care deține brandul, Vertu Corporation, este controlată de organizația franceză Vertu AK France.

Exit mobile version