China: Mineritul de Bitcoin va fi supravegheat mai strict din cauza emisiilor de carbon

China acordă o atenție sporită sectorului criptografic minier, pe fondul amprentei de carbon, aflată în creștere

ink drop | Adobe Stock

Operațiunile de mining din China pot avea parte de o supraveghere mai strictă în viitor, conform guvernului, care se arată din ce în ce mai preocupat de consumul de energie al acestora.

Oficialii din Beijing au trimis o notificare de urgență pentru a efectua verificări asupra centrelor de date implicate în operațiuni de minare Bitcoin sau alte crypto-monede.

Conform jurnalistului chinez Wu Blockchain, temerile cu privire la modul în care intervenția statului influențează minerii chinezi pe termen scurt – sunt întemeiate deoarece:

Președintele Xi Jinping a declarat recent că atingerea limitei emisiilor de carbon este un angajament asumat de China față de lume. Proiectele cu consum ridicat de energie care nu îndeplinesc cerințele, trebuie interzise cu desăvârșire. Măsurile vor avea un impact negativ asupra crypto-industriei miniere din China

Conform thepaper.cn, sursă chinezească de știri, notificarea de urgență amintită mai sus a fost trimisă de Biroul Municipal al Economiei și Tehnologiei Informaționale din Beijing sub forma unui protocol de rutină, care își dorește o imagine de ansamblu mai clară asupra consumului de energie din partea operațiunilor de minare.

Oficialitățile nu au dezvăluit dacă aceste controale vor fi efectuate la nivel național sau care ar putea fi viitoarele ramificații. Potrivit thepaper.cn, Yu Jianing, președintele Comitetului Blockchain al Asociației pentru Industria Comunicațiilor, este de părere că în contextul emisiilor de carbon, viitorul industriei miniere va include într-adevăr o supraveghere mai strictă.

Ipoteza aceasta este susținută și de știrea apărută în luna Martie, cu privire la Mongolia Interioară. Regiunea chineză nu va mai fi un centru minier de extragere Bitcoin. Minerii au primit ca termen limită sfârșitul lunii Aprilie – pentru oprirea operațiunilor, după ce China a interzis extragerea crypto-monedelor din zona respectivă, pentru a îndeplini noile obiective de reducere a emisiilor de carbon.

Planul cincinal al Chinei față de reducerea emisiilor de carbon

Al 14-lea plan cincinal al Chinei prezintă un set de obiective, dintre care unul include reducerea cu 18% a intensității de CO2, iar un altul vizează o scădere cu 13,5% a intensității energiei – în perioada 2021-2025.

Beijing nu este cunoscut ca fiind o zonă prietenoasă cu exploatarea criptografică din cauza prețurilor foarte ridicate la curent electric. Zone precum Xinjian și Sichuan sunt mult mai dezvoltate în acest sens și deci – mai vizate de autorități.

China: Mineritul de Bitcoin va fi supravegheat mai strict din cauza emisiilor de carbon
Average monthly hashrate breakdown by Chinese provinces | Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index

Datele furnizate de Cambridge Bitcoin Energy Consumption Index estimează că din puterea de calcul răspândită pe tot globul, China deține 65%. Mai departe, 35% din hashrateul Chinei provine din Xinjiang – statistică care plasează această regiune pe locul întâi la nivel global (undeva la 23% din puterea de calcul globală).

Conform unei observații realizate de Brian Quarmby, jurnalist Cointelegraph, analistul Willy Woo a speculat într-un mesaj pe twitter faptul că o entitate cu mult Bitcoin și relații în China a vândut fix înainte ca centrele miniere să sufere pana de curent, conform unui transfer de 9,000 Bitcoin pe Binance, realizat în 16 Aprilie.

Exit mobile version