Circle, emitentul USDC, își extinde forța de muncă, în ciuda concedierilor din industrie

Emițătorul de USDC, Circle, se împotrivește disponibilizărilor din industrie și planifică extinderea forței de muncă în ciuda condițiilor dificile de pe piață

Circle, emitentul USDC, își extinde forța de muncă, în ciuda concedierilor din industrie

Circle, emitentul stablecoin-ului USDC, se distinge în industria criptomonedelor prin anunțarea planurilor de a-și extinde forța de muncă cu 15-25% în 2023. Aceasta veste vine într-un moment în care un număr semnificativ de companii din sector își concediază angajații pentru a tăia costuri și a face față dificultăților financiare.

Decizia de a angaja mai mulți oameni este o mișcare îndrăzneață, mai ales având în vedere provocările cu care se confruntă industria crypto.

Sectorul crypto a înregistrat un număr semnificativ de concedieri recent, acestea reprezentând 41% din toate concedierile din 2023.

În contextul în care industria criptomonedelor a fost destabilizată de dezastre recente precum prăbușirea FTX și eșecul TerraUSD, combinată cu volatilitatea pieței, mai multe organizații nu au avut altă alegere decât să renunțe la angajați pentru a economisi bani.

În primele două luni ale anului 2023, importante companii din industria cripto precum Coinbase, Gemini și Polygon, printre alte companii de top din domeniu, au trebuit să facă concedieri masive din cauza pierderilor înregistrate într-un bear market prelungit.

Industria criptomonedelor nu este singura care suferă de disponibilizări. In ianuarie 2023, doar patru companii – Google, Amazon, Microsoft și Salesforce – au dat afară peste 47.000 de angajați.

Acest lucru subliniază o tendință mai largă de pierderi a locurilor de muncă în sectorul tehnologic, pe măsură ce companiile se luptă cu provocările generate de pandemia COVID-19, inflație și perturbări ale lanțurilor de aprovizionare dar și multe alte probleme.

Decizia Circle de a-și mări numărul de angajați vine la doar câteva luni după ce a renunțat la planurile de a deveni publică prin fuziunea cu o companie de achiziții cu scop special (SPAC).

Acordul cu Concord Acquisition a fost anunțat în iulie 2021 și a fost evaluat inițial la 4,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, valoarea evaluării a crescut la 9 miliarde de dolari până în februarie 2022, după ce acordul a fost modificat.

Acordul a fost anulat în decembrie 2022, compania invocând condițiile de piață ca motiv.

Cu toate acestea, directorul financiar al companiei, Jeremy Fox-Geen, a declarat că compania încă intenționează să se listeze public, dar așteaptă un mediu de piață mai favorabil.

La sfârșitul anului 2022, Circle avea aproximativ 900 de angajați și planuri de a adăuga între 135 și 225 de noi angajați în 2023. Deși aceasta reprezintă o creștere mai lentă decât în 2022, când numărul de angajați s-a dublat față de anul precedent, este totuși o creștere semnificativă.

Cu toate acestea, decizia Circle de a-și extinde forța de muncă indică faptul că compania rămâne optimistă în privința viitorului stablecoin-urilor și a ecosistemului crypto și vede oportunități de creștere în ciuda condițiilor actuale dificile.

Circle emite USDC, care sunt a doua cel mai mare stablecoin după USDT emis de Tether, cu o capitalizare de piață de 42 de miliarde de dolari.

În aprilie 2022, compania a strâns fonduri totale de 1,1 miliarde de dolari după o rundă finanțare de 400 de milioane de dolari de la investitori precum BlackRock, Fidelity Management and Research, Marshall Wace și Fin Capital, conform Crunchbase.

Exit mobile version