Coinbase lansează un Layer 2 numit Base

Coinbase lansează Base, o rețea blockchain de Layer 2, construită pe Optimism's OP Stack

Coinbase lansează Layer 2 numit Base

Coinbase lansează Layer 2 numit Base

Coinbase, un exchange crypto, tocmai a anunțat lansarea unei noi rețele blockchain Layer 2 numit Base, menit să atragă milioane de noi utilizatori în spațiul crypto.

Construit pe Optimism OP Stack, Base va oferi o modalitate sigură, ieftină și prietenoasă pentru dezvoltatori de a construi aplicații descentralizate pe blockchain.

Optimism OP Stack este un set de instrumente pentru dezvoltatori open-source care oferă o suită de instrumente pentru construirea de aplicații descentralizate (dApps) pe soluții de scalare Layer 2. Platforma utilizează Optimistic Rollups, o tehnologie care procesează tranzacțiile off-chain, dar le rezolvă on-chain pentru a reduce taxele de tranzacționare și pentru a crește viteza tranzacțiilor.

OP Stack include o gamă de instrumente pentru dezvoltatori, inclusiv un compilator de smart contracte, schimburi descentralizate și interfețe pentru portofel. Prin utilizarea OP Stack, dezvoltatorii pot construi dApp-uri care pot procesa un volum mare de tranzacții fără a compromite securitatea sau decentralizarea.

Parteneriatul dintre Coinbase și Optimism, precum și lansarea Base pe OP Stack, reprezintă o avansare semnificativă în adoptarea soluțiilor de scalare de Layer 2 în industria crypto.

Potrivit lui Will Robinson, vicepreședintele de inginerie de la Coinbase, platforma va oferi acces la Ethereum dar și la alte ecosisteme blockchain, precum Solana.

Coinbase crede că Base va ajuta la atragerea a milioane de noi utilizatori de criptomonede în următorii ani, facilitând integrarea proiectelor direct cu Base pentru dezvoltatori și oferind rampă de acces la fiat, vizând aproximativ 110 milioane de utilizatori verificați și active de 80 miliarde de dolari pe platformă.

Robinson a afirmat că Base este o experiență on-chain ușor de utilizat, cu acces la produse de pe alte lanțuri, servind ca o poartă de intrare pentru utilizatori în economia crypto.

În timp ce Coinbase intenționează să descentralizeze treptat blockchain-ul în timp, nu are planuri de a emite un nou token de rețea.

Cu Base, Coinbase își valorifică experiența de un deceniu în construirea de produse crypto pentru a oferi acces la aplicații financiare descentralizate (DeFi) milioanelor de noi utilizatori.

Versiunea de testare a rețelei Base a fost lansată de Coinbase joi și se așteaptă să ofere o alternativă la rețeaua congestionată Ethereum, putând să genereze o adoptare semnificativă a soluțiilor de Layer 2.

Pentru a atrage și mai mulți utilizatori către Base, Coinbase a lansat Fondul pentru Ecosistemul Base, care va investi și susține proiecte incipiente care se construiesc pe Base și care îndeplinesc anumite criterii de investiții predeterminate.

Timpul va arăta cum va răspunde comunitatea crypto la Base și dacă va fi capabil să se ridice la nivelul așteptărilor. Între timp, dezvoltatorii ar trebui să fie atenți la oportunitățile interesante care vor apărea în urma evoluției acestui proiect.

Exit mobile version