Coinbase testează ChatGPT pentru analiza securității tokenurilor ERC-20

Coinbase a evaluat analiza de securitate ChatGPT pentru tokenurile ERC-20 și a descoperit că are potențial, în ciuda faptului că rezultatele nu au îndeplinit nivelul așteptat de precizie

Coinbase testează ChatGPT pentru analiza securității tokenurilor ERC-20

Coinbase testează ChatGPT pentru analiza securității tokenurilor ERC-20

Platforma de tranzacționare de criptomonede cu sediul în San Francisco, Coinbase, a efectuat un test privind utilitatea ChatGPT în efectuarea analizei de securitate pentru tokenurile ERC-20. Cu toate că rezultatele nu au atins acuratețea dorită, Coinbase a declarat că aplicația AI a demonstrat un potențial.

Coinbase a efectuat un test utilizând propriul său cadru de revizuire ERC-20 și a comparat rezultatele analizei ChatGPT cu cele ale echipei sale interne, care au instrumente interne pentru a revizui proiectele blockchain.

Dintre cele 20 de scoruri de risc pentru smart contracte, ChatGPT a obținut același rezultat ca și analizele umane efectuate manuale, în 60% din cazuri. Cu toate acestea, în cele opt rezultate incorecte, AI a etichetat un activ cu risc ridicat ca unul cu risc scăzut de cinci ori din zece.

Coinbase a observat că ChatGPT nu este capabil să recunoască când îi lipsește contextul pentru a efectua o analiză de securitate robustă și este predispus la inconsistență. Îmbunătățirile aduse AI-ului pot, de asemenea, să reducă instabilitatea rezultatelor.

Experimentele anterioare ale Coinbase cu ChatGPT

Nu este prima dată când Coinbase încearcă să folosească ChatGPT. La începutul acestei luni, Conor Grogan de la Coinbase a declarat că ChatGPT a reușit să găsească bug-uri în smart contracte, oferind o metodă specifică de exploatare a contractelor.

Pe măsură ce modelul ChatGPT-4 recent lansat continuă să genereze interes în lumea tehnologiei, cei implicați în dezvoltarea Ethereum au declarat că nu cred că aplicația va înlocui rolul uman. Mania în jurul ChatGPT a declanșat, de asemenea, o creștere a tokenurilor bazate pe inteligență artificială pe piața crypto, dar utilizatorii trebuie să fie precauți, deoarece unele dintre acestea ar putea fi escrocherii.

Una peste alta, deși ChatGPT nu a atins acuratețea așteptată în testele cu Coinbase, arată potențial în aplicarea AI în industria crypto. Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, va fi interesant să vedem cum va modela viitorul analizei de securitate blockchain.

Exit mobile version