Coinbase Wallet adaugă suport pentru rețelele BNB Chain și Avalanche

Funcționalitatea adăugată va oferi acces la „mii de tokenuri” care constituie „o varietate mai mare decât o pot oferi majoritatea exchange-urilor centralizate”

Coinbase Wallet adaugă suport pentru rețelele BNB Chain și Avalanche

Coinbase, cel mai mare exchange de criptomonede din Statele Unite, a adăugat BNB Chain și Avalanche pe lista rețelelor acceptate în Coinbase Wallet, unde utilizatorii pot schimba și stoca criptomonede.

Postarea pe blog din 24 mai a exchange-ului se laudă că funcționalitatea adăugată va oferi acces la „mii de tokenuri” care constituie „o varietate mai mare decât o pot oferi majoritatea exchange-urilor centralizate tradiționale”.

Exchange-urile descentralizate (DEX) au înregistrat un volum de tranzacții de peste 1 trilion de dolari în 2021, o creștere uluitoare de 858% față de 2020.

„Coinbase Wallet vă pune la îndemână lumea vastă a tranzacționării DEX, unde puteți schimba cu ușurință mii de tokenuri, puteți tranzacționa în rețea așa cum doriți și puteți descoperi cele mai mici comisioane”.

Volumul de tranzacționare pe DEX-uri
Volumul de tranzacționare pe DEX-uri | theblock

Exchange-urile descentralizate sunt piețe peer-to-peer care permit tranzacții directe între utilizatori, implementând unul dintre principiile de bază ale criptomonedelor, care este promovarea libertății financiare fără bănci, brokeri sau alți intermediari. DEX-urile oferă, de asemenea, acces la lumea emergentă a web3.

Suportul pentru BNB Chain (BNB) și Avalanche (AVAX) aduc numărul total de rețele acceptate la patru, inclusiv Ethereum (ETH) și Polygon (MATIC). Utilizatorii portofelului care doresc să tranzacționeze on-chain pot folosi exchange-ul descentralizat în aplicația Coinbase.

Coinbase Wallet permite utilizatorilor să-și gestioneze singuri criptomonedele și oferă acces on-chain, spre deosebire de caracteristicile disponibile pe platforma centralizată Coinbase. 

Exchange-ul are în prezent doar 173 de tokenuri listate pe schimbul său. Aceste cifre sunt mici, în comparație cu miile disponibile pe cele patru rețele la care utilizatorii Coinbase Wallet au acum acces. Exchange-ul a spus că în următoarele luni, „vom permite efectuarea de schimburi pe o și mai mare diversitate a rețelei”.

„Nu numai că tranzacționarea se va extinde, dar intenționăm să adăugăm și suport pentru „token bridging” care vă va permite să mutați fără probleme token-urile pe mai multe rețele”.

BNB Chain a avut un volum de tranzacționare de 73 de miliarde de dolari, în timp ce Avalanche s-a bucurat de un volum de tranzacționare de 66 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, potrivit CoinGecko.

Exit mobile version