Competițiile în care gamerii amatori pot câștiga criptomonede, jucând titluri populare, precum CS:GO

Jocurile de tip play-to-earn pot genera, pentru utilizatori, câștiguri semnificative în criptomonede, dar acestea nu sunt la fel de incitante ca titlurile tradiționale, precum Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) sau Fortnite.

Din fericire, există modalități prin care gamerii împătimiți pot câștiga criptomonede jucând titluri tradiționale. Sunt platforme care îi răsplătesc pe jucătorii amatori pentru performanțele din anumite titluri.

În loc să construiască un joc cripto de la zero, startup-ul ZEBEDEE a adus Bitcoin într-un joc foarte popular, care pentru mulți oameni nu mai are nevoie de nicio prezentare. Firma a lansat o serie de servere de CS:GO pe care jucătorii sunt răsplătiți cu criptomonede.

Pentru a li se permite accesul pe un server, gamerii plătesc o taxă în Bitcoin, care nu depășește de obicei câteva sute de satoshi (1 satoshi = 1/100.000.000 BTC). Uneori, aceste taxe sunt susținute de ZEBEDEE prin parteneriate încheiate cu diverse companii din domeniul cripto.

Din fondul total, jucătorii sunt răsplătiți cu diferite sume în funcție de numărul de kill-uri și de victorii. Un gamer poate ieși oricând dintr-o luptă fără a pierde banii câștigați până atunci.

Plățile sunt realizate prin intermediul unui plugin play-for-pay, numit Infuse, dezvoltat de startup. Acesta este bazat pe protocolul de plăți Lightning Network al Bitcoin.

criptomonede
Interfața pluginului Infuse, dezvoltat de ZEBEDEE. Jucătorul știe mereu de câte criptomonede dispune.

Compania va introduce sistemul și în alte jocuri populare. Sunt vizate titluri precum Battlefield, Call of Duty, Dota 2 sau Minecraft.

CS:GO este un joc extrem de popular. În momentele de vârf este jucat de peste un milion de oameni în același timp și are 28 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Simon Cowell, CEO al ZEBEDEE, a declarat că după ce startup-ul va găsi sponsori și parteneri care să ofere publicitate, accesul la mai multe servere va fi gratuit.

Jocurile care oferă recompense în criptomonede și NFT-uri, viitorul gamingului?

O altă inițiativă, care le permite gamerilor amatori să câștige criptomonede, este MintGox (numele este o combinație între cel al fostei platforme Mt.Gox și cel al jocului „Magic: The Gathering”), o serie de turnee lunare (suspendată, deocamdată, pentru relansare) de gaming.

Sunt incluse jocuri dezvoltate de ZEBEDEE, Mandel Studios și Donner Labs, precum Bitcoin Bounty Hunt (similar cu CS:GO), Bitcoin Rally (o clonă de Mario Kart) și, bineînțeles, CS:GO. În competițiile organizare jucătorii concurează pentru o parte din Bitcoinul pus la bătaie

Meciurile sunt transmise live pe platforma de streaming video Twitch. Dacă la început se uitau 100 de persoane și aveau loc 1.000 de tranzacții cu criptomonede pe turneu, după 10 ediții s-a ajuns la meciuri cu 6.000 de urmăritori, iar numărul tranzacțiilor a depășit chiar și pragul de 15.000.

Sunt deja persoane care cred că jocurile care îi răsplătesc pe jucători pentru timpul petrecut în ele vor fi dominante în viitorul apropiat.

Unul dintre fondatorii Reddit, Alexis Ohanian, a declarat că peste cinci ani 90% din jocurile video vor folosi un astfel de model. Spre deosebire de acum, când oamenii se joacă, iar datele lor sunt colectate în scopuri de marketing, în curând, crede Ohanian, va fi invers.

„Oamenii vor colecta resurse în schimbul timpului petrecut în jocuri”, a explicat antreprenorul, care este soțul marei campioane Serena Williams.

Alte tipuri de jocuri care răsplătesc utilizatorii sunt cele de tip play-to-earn. Acestea folosesc tehnologia blockchain pentru a emite active cripto (monede digitale, NFT-uri), care pot fi transformate în bani tradiționali.

Exit mobile version