DeFi: Holderii au generat $252 milioane profit în luna Aprilie

Morgan Ph | Adobe Stock

Conform metricelor urmărite de The Block, protocoalele de top ale ecosistemului DeFi au generat un profit de $252 milioane în luna Aprilie, pentru utilizatorii care și-au blocat monedele.

45% din suma totală – respectiv $113 milioane – a fost generată doar de Uniswap, exchangeul descentralizat care stabilește volume record de la o lună la alta.

Profitul menționat în titlu, pe care platformele descentralizate l-au creat în ultimele 30 de zile, cuprinde atât câștigurile clienților care și-au blocat activele digitale pentru a oferi lichiditate, cât și dobânda plătită de cei care au accesat fondurile sau au plătit taxe folosindu-le.

DeFi: Holderii au generat $252 milioane profit în luna Aprilie
Monthly DeFi Revenue | The Block

Graficul de mai sus, oferit de The Block în urma datelor pe care le-au colectat, explică vizual creșterea în popularitate a acestor protocoale. Pentru a înțelege mai bine competiția dintre platforme, extragem următoarele informații:

  1. Compound a generat $46 milioane
  2. SushiSwap a plătit $35 milioane utilizatorilor
  3. AAVE se află pe un loc secundar, cu $25 milioane

Evoluția profitului generat de platformele DeFi

Daily DeFi Revenue | The Block

Mai sus avem atașat același grafic, dar pe un timeframe de o zi. Se poate observa cu ușurință cum platformele de finanțe descentralizate generează din ce în ce mai mult profit – utilizatorilor care aleg să-și pună banii deoparte folosind aceste servicii.

Sunt zile care au o formă aciculară pe grafic, ca un spike (adică o creștere subită). Zile în care profitul generat a crescut substanțial, după care trendul și-a revenit la normal. Ce s-a întâmplat în aceste cazuri?

Dacă investigăm cu amănuntul, vom ajunge la concluzia că aceste date sunt asociate zilelor în care Bitcoin (împreună cu toată piața crypto) a avut parte de o volatilitate foarte crescută. 23 Februarie, când a avut loc una din aceste anormalități, este o zi asociată unui număr mare de lichidări în rândul traderilor.

Asocierea este următoarea: atunci când sunt lichidați, o mare parte din utilizatorii care tranzacționează risc – ajung să se împrumute de pe platformele DeFi, pentru a încerca să acopere pierderea.

Exit mobile version