Deutsche Bank oferă o perspectivă optimistă pentru piața activelor digitale

Un sondaj asupra consumatorilor din Statele Unite, realizat de Deutsche Bank, oferă perspective „optimiste” pentru piața criptomonedelor

Ca o sursă de speranță improbabilă, dar binevenită în timpul crizei actuale de pe piața criptomonedelor, raportul Deutsche Bank, intitulat „Viitorul criptomonedelor”, oferă o perspectivă optimistă pentru piața criptomonedelor.

Sondajul integrat în raport sugerează că, în cazul unei piețe bearish, nici traderii, nici investitorii nu ar fi înclinați să-și vândă criptomonedele.

Marion Laboure, director de strategie macro la Deutsche Bank, a declarat pentru Cointelegraph:

Ceea ce este interesant de observat este optimismul extrem cu privire la criptomonede. Chiar și într-o piață extrem de bearish, în care prețurile ar putea să scadă cu 80%, mai puțin de jumătate dintre investitori au spus că și-ar reduce investițiile”.

Deutsche Bank a chestionat 3.250 de consumatori din Statele Unite la începutul lunii decembrie, dintre care 680 folosesc criptomonede. Sondajul a avut ca scop recensământul publicului din Statele Unite, acoperind diferite genuri, vârste, venituri, regiuni și etnii.

Raportul împarte constatările în trei grupuri: investitori, traderi și tranzactori. Marea majoritate cuprinde prima categorie – 80% dintre respondenți au recunoscut că au investit în cripto în ultimele șase luni.

Chiar și pe o piață extrem de bearish, mai puțin de jumătate dintre traderi (peste 35% dintre respondenți) au spus că vor tranzacționa mai puțin. În plus, peste 70% plănuiesc să-și crească activitatea cripto în următoarele șase luni.

Respondenți care planifică să crească sau să reducă investițiile în cripto
Respondenți care planifică să crească sau să reducă investițiile în cripto | Deutsche Bank

Laboure și-a exprimat sprijinul pentru criptomonede, afirmând că, deși volatilitatea este o problemă, „Bitcoin ar putea deveni aurul digital al secolului XXI”. Deutsche Bank a declarat în martie 2021 că Bitcoin este „prea important pentru a fi ignorat”.

În cele din urmă, sondajul a mai arătat că „doar o mică parte dintre investitori văd criptomonedele ca bilete de loterie” ceea ce înseamnă că sentimentul de îmbogățire rapidă poate fi în scădere.

Poziția respondenților privind tranzacționarea cripto și angajarea | Deutsche Bank

Este posibil ca investitorii să fi trecut pur și simplu la NFT-uri, unde speculațiile și euforia au domnit în 2021.

Recent, Wells Fargo Investment Institute a publicat un raport intitulat „Cryptocurrencies – Too early or too late?”, în care gigantul bancar definește criptomonedele drept „investiții profitabile”, dar a sugerat că investitorii nu se grăbesc să intre pe piața încă în curs de maturizare.

Echipa de strategie de investiții globale a lui Wells Fargo a raportat că nu este de acord cu ideea că acum este prea târziu pentru a investi în cripto, deoarece industria este relativ tânără în comparație cu alte clase de active.

Exit mobile version