Elon Musk dezvăluie planuri pentru Crypto Twitter în prima întâlnire cu angajații companiei

În ciuda faptului că Elon Musk și Twitter au confirmat aparent cumpărarea de mai multe ori, înțelegerea nu a fost încă încheiată

Elon Musk dezvăluie planuri pentru Crypto Twitter în prima întâlnire cu angajații companiei

Unsplash

Elon Musk a împărtășit mai multe detalii despre planurile sale cu privire la modul în care cripto poate fi folosit pe Twitter, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu angajații companiei.

Conform unei transcrieri a întâlnirii publicată de Vox, CEO-ul miliardar al Tesla a explicat modul în care plățile, inclusiv cripto, sunt un ,,punct critic” pentru Twitter și a atras atenția asupra problemelor actuale cauzate de înșelătoriile cripto pe platforma de socializare.

Musk ar putea adăuga plăți în criptomonede pe Twitter

Musk a declarat că „banii sunt practic digitali în acest moment”, făcând o referință la PayPal. El a mai declarat că „ar fi logic să se integreze plățile pe Twitter, astfel încât să fie ușor să trimiți bani” și că astfel de planuri ar implica „valută, precum și cripto”.

Anterior, Musk a făcut aluzie la plățile cu criptomonede pe Twitter, dar nu a expus un plan amănunțit despre asta.

Deși Twitter a introdus remunerările cu Bitcoin sub conducerea fostului CEO Jack Dorsey în 2021, viziunea lui Musk este mai globală. Acesta a afirmat că va „maximiza utilitatea serviciului”. Totodată Musk a declarat că știrile, divertismentul și plățile sunt „trei aspecte esențiale”, pentru a face Twitter „atât de convingător încât să nu poți trăi fără el, toată lumea să vrea să-l folosească.”

Sugestia lui Musk de a integra pe Twitter plățile, reflectă declarația sa anterioară că platforma ar trebui să devină o „super aplicație” în stil WeChat – o platformă chineză de socializare ce întrunește mai multe servicii, inclusiv transportul, livrarea alimentelor și plățile sub același nume.

Elon Musk plănuiește să elimine înșelătoriile de pe Twitter

În afara plăților cu criptomonede, Musk a mai menționat că își propune să elimine înșelătoriile cu criptomonede de pe rețeaua de socializare.

„Există destul de multe înșelătorii cu criptomonede pe Twitter”, a spus el, recunoscând că, „situația s-a îmbunătățit, dar acestea încă au loc”.

„Există și oameni care nu sunt neapărat boți, dar s-ar putea să opereze ca aceștia. Știți, atunci când o persoană operează sute de conturi și încearcă să le facă să arate ca individuale, dar de fapt nu sunt”, a mai adăugat el.

Elon Musk a revenit apoi la planurile expuse anterior. El își propune să facă algoritmii anti-bot ai Twitter disponibili pentru revizuiri publice. În plus, el intenționează să adauge un serviciu opțional cu plată, pe care oamenii să-l poată pentru a-și dovedi autenticitatea. „Twitter ar ști cine ești, cel puțin când vine vorba de plăți”, a sugerat el.

„Pentru ca oamenii să aibă încredere în Twitter, cred că este extrem de important să existe transparență, astfel încât aceștia să îl poată critica, îmbunătăți, precum și să identifice erori sau prejudecăți.”

Statutul înalt al lui Elon Musk l-a făcut deseori ținta furturilor de identitate de către escrocii de pe Twitter. Pe lângă faptul că imaginea lui a fost folosită în încercări obișnuite de phishing, Elon Musk a fost, de asemenea, unul dintre conturile de mare profil piratate într-o înșelătorie masivă legată de criptomonede în 2020.

Această escrocherie a rezultat doar în 118.000 de dolari furați, însă au fost atacate peste 130 de conturi – cu implicații dure pentru integritatea Twitter.

Starea înțelegerii este încă incertă

În ciuda faptului că Elon Musk și Twitter au confirmat aparent cumpărarea de mai multe ori, înțelegerea nu a fost încă încheiată.

Preluarea a fost întreruptă în mai, când Elon Musk a cerut date pentru a determina cât de multă activitate pe Twitter este legitimă. La acea vreme, el a sugerat că se va angaja în acord numai dacă mai puțin de 5% din conturile Twitter s-ar dovedi a fi false.

La începutul acestei luni, se pare că Twitter i-a oferit lui Elon Musk acces la „firehose’’ pentru toate datele, inclusiv fiecare tweet postat pe platformă, pentru a-i permite să verifice în mod independent nivelurile de activitate al boților.

Nu este clar dacă vor mai exista impedimente în calea înțelegerii, însă se vehiculează că valoarea vânzării este de 44 de miliarde de dolari.

Changpeng Zhao și-a exprimat sprijinul pentru Elon Musk

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance – cel mai cunoscut și utilizat exchange de criptomonede, a reiterat, de asemenea, sprijinul pentru preluarea Twitter de către Elon Musk.

Recent, el a oferit o actualizare cu privire la aceste planuri într-un interviu cu Bloomberg. Zhao a spus că compania sa urmărește acțiunile lui Elon Musk pentru a merge mai departe cu oferta.

El a adăugat că, dacă lui Elon Musk nu-i reușește achiziția Twitter, Binance ar fi „un pic dezamăgit”. 

În mai, s-a raportat că Binance plănuia să îi ofere lui Elon Musk 500 de milioane de dolari pentru a sprijini cumpărarea Twitter.

Exit mobile version