Elon Musk propune să cumpere Twitter pentru cei 44 de miliarde de dolari conveniți inițial

Twitter a declarat că intenționează să încheie tranzacția la 54,20 de dolari per acțiune

Image by syifa5610 on Freepik

Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter la prețul convenit inițial de 44 de miliarde de dolari, într-o mișcare care ar putea pune capăt uneia dintre cele mai importante bătălii juridice corporative din ultimele decenii.

După luni de certuri legale, avocații lui Musk au confirmat, marți, într-un dosar al instanței, că cel mai bogat om din lume este gata să înainteze cu acordul în condițiile convenite.

Elon Musk s-a oferit să continue tranzacția la 54,20 de dolari per acțiune, dacă Curtea Cancelariei din Delaware, care urma să audieze procesul în 17 octombrie, este de acord să „introducă suspendarea imediată” a cauzei „și să amâne ședința de judecată și toate celelalte proceduri aferente acesteia.

Twitter a declarat marți într-o declarație că a primit scrisoarea și intenționează să încheie tranzacția la prețul inițial al acțiunilor oferit de echipa lui Musk.

Nu este sigur dacă data de judecată iminentă i-a schimbat părerea lui Musk. Cu toate acestea, fondatorul Tesla și SpaceX a tachinat deja planurile pentru platformă după ce va prelua proprietatea.

Oferta lui Elon Musk vine într-un moment cheie în preajma procesului, care trebuia să rezolve luni de certuri legale între miliardar și compania de social media, în urma măsurilor lui Musk din iulie de a rezilia achiziția plănuită a Twitter de 44 de miliarde de dolari.

Acțiunile Twitter au crescut la 52,02 dolari – chiar sub prețul de cumpărare convenit de Musk – după apariția știrilor. Creșterea de 22,3% a dus prețul acțiunilor la cel mai înalt nivel din noiembrie 2021.

Dogecoin reacționează la știri

La câteva minute de la apariția știrilor, DOGE, criptomoneda îndrăgită de Elon Musk, a crescut cu 8,1%, la 0,0656. La momentul redactării acestui articol Dogecoin se tranzacționează la 0,06436, în creștere cu 6% în ultimele 24 de ore – cea mai mare creștere dintre primele 10 criptomonede după capitalizarea de piață, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Dogecoin: Evoluția prețului în ultimele 24 de ore
Dogecoin: Evoluția prețului în ultimele 24 de ore

Dogecoin și Musk au împărtășit o istorie lungă și profund complicată. De ani de zile, cel mai bogat om din lume a promovat memecoin-ul în numeroase tweet-uri jucăușe despre care el a susținut mai întâi că sunt ironice, dar mai târziu au părut indicative ale unei relații reale de lucru cu dezvoltatorii criptomonedei.

Exit mobile version