Fondatorul Cardano: Prețul Doge nu este sustenabil. Criptomoneda se va prăbuși

Prețul Doge va fi în cădere liberă pentru că nu are nici un fel de susținere, sunt de părere specialiștii în criptomonede

prețul doge

Foto: Adobe Stock

Prețul Doge nu este sustenabil, iar această criptomonedă se va prăbuși și, în consecință, foarte mulți oameni vor pierde bani, iar autoritățile vor tăbărî peste industria monedelor digitale, a avertizat Charles Hoskinson, fondatorul Cardano și CEO-ul companiei IOHK, într-un podcast.

„Doge a fost, pentru indistria noastră, un fel de glumă între noi, o criptomonedă tocmai bună pe seama căreia să facem glume. Este ceva ce a existat de multă vreme și pe care nu am luat-o în serios aproape niciodată”, a spus Hoskinson.

În ultima vreme, datorită eforturilor depuse de Elon Musk, în principal, și a manipulării pieței de către investitori balenă inteligenți, Doge a urcat până în stratosferă și a devenit o investiție sigură pentru cei noi într-ale investițiilor.

„Să fim foarte clari, aceasta criptomonedă este o bulă. Prețul Doge nu este sustenabil, se va prăbuși și sume uriașe din banii investitorilor de retail se vor pierde rapid”, a mai declarat fondatorul Cardano.

Prețul Doge se va prăbuși

Acesta este de părere că, în momentul în care acea bulă se va sparge, aceasta va fi un catalist pentru cadrele legislative și autoritățile de reglementare să se implice în industria criptomonedelor și să o rănească.

„Nu va fi un eveniment prea bun, iar criptomoneda nu este sustenabilă după nici un criteriu. Când te uiți la a treia generație de criptomonede precum Cardano, Tezos și altele, toate acestea au echipe uriașe, capital și responsabilitate. Oamenii se trezesc, în fiecare dimineața, și încearcă să ducă software-ul, protocoalele și ecosistemul la următorul nivel”, a afirmat Charles Hoskinson.

Potrivit lui, Doge nu are o echipă în spate care spă mențină sistemul stabil, nu există tehnologie originală în Doge. Este o copie a Bitcoin.

„Dacă la 2 dimineața este descoperită o bresă în sistemul Doge, nu va fi nimeni treaz să găsească o modalitate de a o repara. Poate un voluntar, dar nu există garanții pentru acest lucru. Iar noi, cei care am creat criptomonede de a treia generație va trebui să venim să curațăm mizeria după ce bula se va sparge și nu va fi prea plăcut. Doge este o bătaie de joc la adresa muncii mele de-o viață și la eforturile pe care foarte mulți oameni le-au depus în această industrie”, a opinat creatorul Cardano.

Sfatul său pentru cei care au investit în Doge este să iasă cât mai repede, mai ales dacă au și făcut ceva bani de pe urma acestei criptomonede.

Doge a mai crescut 30% de ieri până astăzi

În condițiile în care toată piața criptomonedelor a scăzut dramatic, ieri, una dintre puținele criptomonede din top 10 care nu a trecut pe roșu a fost Doge. Aceasta chiar a avut o creștere de 2%, în timp ce restul monedelor virtuale „se întreceau” în scăderi dramatice. Mai mult, în ultimele 24 de ore, Doge a crescut cu 28,85%, la ora redactării acestui material.

Pe de altă parte, în ultima săptămână, Doge și-a majorat valoarea cu 400%, iar de la un an la altul, prețul acestei criptomonede s-a majorat cu peste 5.000%.

Specialiștii se așteaptă, asemeni lui Hoskinson, ca în viitorul apropiat, această criptomonedă să cadă, iar prețul să fie tras în jos și mai mult de către cei care pariază pe scăderea abruptă a valorii Dogecoin.

Potrivit CoinMarketCap, piața a pierdut ieri 386 de miliarde de dolari, în „baia de sânge” în care s-au scufundat toate criptomonedele. Pentru o perioadă scurtă de timp, capitalizarea pieței criptomonedelor a scăzut ieri sub 2 trilioane de dolari ajungând undeva aproape de 1,9 trilioane.

Chiar și așa, aceste „scuturări” nu sunt nimic nou pentru investitorii experimentați, în schimb, pentru cei care sunt novici în ceea ce privește investițiile, odată ce s-a instalat FUD, vând în pierdere și ies de pe piață.

Chiar și în timpul piețelor bull, scăderile de 20% sau mai mult sunt destul de frecvente, mai ales după mitinguri majore. Speculațiile pe seama căderii de ieri sunt mai mult legate de posibilitatea unei acțiuni de reglementare a SUA împotriva băncilor care sunt prietenoase cu criptomonedele.

Exit mobile version