Google, în parteneriat cu Coinbase, va accepta plăți în criptomonede pentru serviciile cloud

Google explorează, de asemenea, modul în care poate folosi Coinbase Prime

Google, în parteneriat cu Coinbase, va accepta plăți în criptomonede pentru serviciile cloud

Google, în parteneriat cu Coinbase, va accepta plăți în criptomonede pentru serviciile cloud

Google a anunțat un nou acord cu Coinbase, care va permite unor clienți să plătească pentru serviciile sale Cloud folosind criptomonede. Parteneriatul va intra în vigoare la începutul anului viitor, potrivit unui comunicat de presă.

În schimb, Coinbase a anunțat că va muta unele dintre aplicațiile sale, care au fost stocate inițial folosind serviciile Amazon Web, pe cloud-ul Google.

Acordul, anunțat la conferința Google Cloud Next, ar putea reuși să atragă companii inovatoare către Google pe o piață acerbă, în creștere rapidă, în care concurenții de top ai Google nu permit în prezent clienților să plătească în criptomonede.

„Serviciul de infrastructură Google Cloud Platform va accepta inițial plăți în criptomonede de la unii clienți Web3 care doresc să plătească în criptomonede, datorită unei integrări cu serviciul Coinbase Commerce”, a declarat Amit Zavery, vicepreședinte și director general al Google Cloud Platform, într-un interviu acordat CNBC.

El a mai precizat că, în timp, serviciul va fi oferit mai multor clienți. Coinbase Commerce acceptă 10 criptomonede, inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum și Litecoin.

Google explorează, de asemenea, modul în care poate folosi Coinbase Prime, un serviciu care stochează în siguranță criptomonedele organizațiilor și le permite să execute tranzacții. 

Prin acest parteneriat, dezvoltatorii Web3 pot accesa, de asemenea, seturile de date publice cripto BigQuery ale Google, care vor fi alimentate de Coinbase Cloud Nodes, prin blockchain-uri de top. Integrarea va permite dezvoltatorilor să opereze instantaneu și fiabil sisteme bazate pe Web3, fără a fi nevoie de o infrastructură costisitoare și complexă.

Deși nu există detalii suplimentare cu privire la termenii acordului, exchange-ul crypto primește, de obicei, un procent din toate taxele de tranzacție care trec prin sistemul Coinbase Commerce.

Google Cloud ajută la diversificarea companiei-mamă a Google, Alphabet, departe de publicitate, iar acum reprezintă 9% din venituri, în creștere față de mai puțin de 6% în urmă cu trei ani.

Alphabet este cel mai activ investitor în proiecte blockchain dintre companiile publice. Gigantul tehnologic a investit 1,5 miliarde de dolari între septembrie 2021 și iunie 2022 în proiecte blockchain.

Exit mobile version