Helium renunță la propriul blockchain în favoarea rețelei Solana

Dezvoltatorii Helium au propus migrarea la Solana pentru a ajuta la scalarea protocolului prin tranzacții mai eficiente, precum și prin interoperabilitate

Helium renunță la propriul blockchain în favoarea rețelei Solana

Helium, o rețea bazată pe blockchain care alimentează protocoale de comunicație wireless alimentate de mii de utilizatori individuali, își va migra propriul blockchain de nivel 1 către blockchain-ul Solana.

Rețeaua, care s-a concentrat inițial pe alimentarea dispozitivelor „Internet of Things” (IoT) precum senzori și trackere, are în prezent peste 950.000 de noduri sau hotspot-uri, operatorii fiind stimulați cu tokenuri crypto.

Fundația Helium a anunțat mișcarea în urma unui vot al comunității, care s-a încheiat joi cu 7.447 de voturi, arătând un sprijin de 81,41% pentru „Helium Improvement Proposal” (HIP 70).

Dezvoltatorii din spatele Helium au propus migrarea la Solana pentru a ajuta la scalarea protocolului prin tranzacții mai eficiente, precum și prin interoperabilitate. Mutarea va transfera toate tokenurile, aplicațiile și guvernanța în rețea.

„Solana are o experiență dovedită în ceea ce privește susținerea unora dintre cele mai importante inițiative descentralizate din lume și au fost o alegere evidentă cu care să colaborăm”, a declarat Scott Sigel, COO al Helium Foundation, într-un comunicat. „Migrarea către blockchain-ul Solana ne permite să ne concentrăm eforturile pe extinderea rețelei, mai degrabă decât pe gestionarea blockchain-ului în sine”.

Helium Foundation, care a propus pentru prima dată migrarea în august, a declarat că dezvoltatorii au ales blockchain-ul Solana după ce au analizat mai multe alte blockchain-uri în ultimele câteva luni. Fundația a subliniat că migrarea va oferi utilizatorilor „un acces mai bun sub formă de portofele hardware și software, DeFi, piețe NFT și compatibilitate cu alte aplicații din ecosistemul Solana.

Un alt avantaj al migrării la blockchain-ul Solana este că transferul de date de pe dispozitive va deveni „mai rapid, mai fiabil și mai scalabil”, în timp ce propriul token al rețelei va deveni compatibil nativ cu alte proiecte inovatoare din ecosistemul Solana”, potrivit fundației.

În aceeași săptămână, Nova Labs, creatorul Helium, a semnat un acord cu furnizorul american de telecomunicații T-Mobile pentru a lansa Helium Mobile, un serviciu de telefonie mobilă cripto care va permite abonaților să câștige recompense cripto. Abonații care utilizează acest plan de telefonie mobilă se pot înscrie pentru a primi tokenuri ca recompense pentru partajarea datelor despre calitatea acoperirii și pentru a ajuta la identificarea punctelor moarte Helium la nivel național. 

Fiind o rețea wireless descentralizată, Helium oferă acoperire open-source la nivel mondial. De la lansarea sa în 2019, peste 900.000 de hotspot-uri care utilizează rețeaua au fost implementate, cu 1.000 de unități adăugate zilnic. În prezent, există peste 2.500 de hotspot-uri active care utilizează 5G în 889 de orașe din Statele Unite, de când programul a devenit activ în august 2022.

Helium este al 66-a cea mai mare criptomonedă, cu o capitalizare de piață de peste 580 de milioane de dolari. HNT, criptomoneda nativă a blockchain-ului, a scăzut cu 3% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor de la CoinMarketCap

HNT: Evoluția prețului
HNT: Evoluția prețului | CoinMarketCap

Statisticile în lanț pentru al doilea trimestru al acestui an au arătat că, în ciuda provocărilor legate atât de condițiile macroeconomice, cât și de întreruperile rețelei, Solana a depășit Ethereum în ceea ce privește tranzacțiile zilnice ale utilizatorilor.

Exit mobile version