Axie Infinity, unul dintre cele mai populare jocuri play-to-earn, trece la model free-to-play

Dezvoltatorul le va permite jucătorilor să încerce jocul gratuit înainte să investească bani reali în acesta.

Axie Infinity, unul dintre cele mai mari jocuri de tip play-to-earn de pe piață, a anunțat că va trece la modelul free-to-play, pentru a atrage mai mulți jucători, în condițiile în care economia sa trece printr-o „recesiune”. Astfel, cei interesați vor putea încerca jocul fără a fi nevoiți să achiziționeze mai întâi un NFT. Totodată, dezvoltatorul a anunțat că va relansa sistemul de lupte.

În Axie, jucătorii colecționează, înmulțesc, cresc, tranzacționează și folosesc în lupte creaturi numite „axie”, care sunt digitalizate ca NFT-uri.

Modificările anunțate vor fi disponibile la sfârșitul primului trimestru din 2022, în cadrul actualizării Origin. În acest moment, Axie Infinity are 2 milioane de utilizatori activi în fiecare zi, dar dezvoltatorul Sky Mavis dorește să atragă mult mai mulți. Titlul este disponibil pe platformele Android, iOS, Windows și Mac.

Ca și alte titluri de tip play-to-earn, jocul este bazat pe NFT-uri, token-uri crypto care confirmă posesia unui bun digital, în acest caz un axie. Pentru a putea juca, o persoană trebuie să achiziționeze trei NFT-uri, echivalentul în Ethereum a peste 100 de dolari în momentul de față. La un moment dat, în toamna anului trecut, cele trei creaturi digitale costau aproximativ 600 de dolari.

Monștrii gratuiți le vor permite jucătorilor să câștige criptomoneda folosită în joc, Smooth Love Potion (SLP). Creaturile nu vor fi, însă, NFT-uri care pot fi vândute sau transferate, ci doar elemente din joc.

Luptele, parte importantă din joc

O parte importantă din universul Axie Infinity, la fel ca și la, de exemplu, Pokemon Go, o reprezintă luptele care au loc între monștri.

Noul sistem, V3, care va fi inclus în actualizarea Origin, va permite strategii mai avansate, va aduce noi abilități și alte modificări. Schimbările sunt binevenite, deoarece multe jocuri cripto sunt considerate plictisitoare și lipsite de complexitate. Inclusiv în Axie sunt mulți jucători care se află acolo doar pentru profit, nu pentru că sunt atrași de povestea captivantă a titlului sau pentru divertisment.

Axie Infinity
Meniul principal din Axie Infinity

Până acum, jocul dezvoltat în Vietnam a generat tranzacții în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari, potrivit CryptoSlam.

Pentru jucătorii din statele emergente care nu își permit să cumpere NFT-uri pentru a intra în joc sunt disponibile programe de „scholarship”, precum Yield Guild Games, în cadrul cărora proprietarii de creaturi din joc le închiriază altor jucători monștri, iar profiturile înregistrate sunt împărțite.

„Febra” NFT-urilor s-a mai calmat, iar economia din Axie Infinity suferă

În ultima vreme, economia play-to-earn din Axie Infinity a consemnat un declin. Ambele token-uri cripto legate de joc, SLP și AXS (un governance token care le oferă utilizatorilor drept de vot și influență în deciziile care țin de management) au consemnat scăderi semnificative. Mai mult, tranzacțiile cu NFT-uri s-au redus în ultimele luni.

Deși sunt un subiect popular, NFT-urile reprezintă, deocamdată, o parte foarte mică din universul cripto. Potrivit firmei de cercetare Messari, acestea au o valoare combinată de aproximativ 16 miliarde de dolari, în condițiile în care întregul ecosistem cripto este evaluat la 2.000 de miliarde de dolari.

Sunt mulți, însă, cei care cred că aceste jocuri un potențial imens.

Dezvoltatorul Axie Infinity a primit recent o nouă rundă de investiții, în valoare de 152 de milioane de dolari, condusă de firma Andreessen Horowitz. Mai mult, șeful Reddit, Alexis Ohanian, a declarat că peste cinci ani 90% din jocurile video vor fi play-to-earn.

Totodată, Animoca Brands, compania care deține un alt joc cripto popular, The Sandbox, a primit o investiție în valoare de 88 milioane de dolari, care a dus valoarea de piață a dezvoltatorului peste pragul de 1 miliard de dolari.

Exit mobile version