Judecător american hotărăște că Ripple XRP nu este o valoare mobiliară

Vânzările instituționale de XRP au încălcat legile privind valorile mobiliare, în timp ce vânzările individuale nu au făcut-o

Vânzările de tokenuri XRP realizate de compania blockchain Ripple nu au constituit toate contracte de investiții, a declarat joi un tribunal din New York. Deși instanța a constatat că vânzările directe și algoritmice ale Ripple pe exchange-uri sunt legale, a determinat că vânzările instituționale au încălcat legile federale privind valorile mobiliare.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă (SEC) din SUA acuzase Ripple și conducătorii săi, inclusiv CEO-ul Brad Garlinghouse și co-fondatorul Christian Larsen, de neglijarea înregistrării XRP ca titlu de valoare.

Judecător american hotărăște că Ripple XRP nu este o valoare mobiliară

La știre, prețul XRP a crescut cu 24%. Răspunzând la decizia mixtă, Garlinghouse a scris pe Twitter: „Am spus în dec. 2020 că suntem de partea corectă a legii și vom fi de partea corectă a istoriei. Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem la decizia de astăzi – una care este pentru toată inovația cripto din SUA. Urmează mai multe.”

Exit mobile version