Kraken urmează să-și lanseze propria bancă în curând, în ciuda provocărilor de reglementare

Decizia Kraken de a lansa propria bancă subliniază importanța de a avea control asupra serviciilor bancare într-un mediu regulativ incert în sectorul crypto

Kraken urmează să-și lanseze propria bancă în curând, în ciuda provocărilor de reglementare

Kraken urmează să-și lanseze propria bancă în curând, în ciuda provocărilor de reglementare

Kraken, a treia cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede după volumul de tranzacționare de pe CoinMarketCap, și-a anunțat planurile de a lansa propria bancă în curând.

Anunțul vine într-un moment de atenție sporită din partea autorităților de reglementare și a băncilor față de industria crypto.

În timpul podcastului The Scoop cu Frank Chaparro de la The Block, Marco Santori, directorul juridic al Kraken, a confirmat că Kraken Bank este pe cale să fie lansată în curând. De asemenea, a arătat entuziasm cu privire la lansare, afirmând că plănuiesc să comande mii de stilouri cu logoul lor și să le atașeze la birourile băncilor de pe Wall Street.

Provocările de reglementare nu vor opri planurile lui Kraken

Kraken a intrat recent sub controlul Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA pentru că ar fi oferit titluri neînregistrate clienților din SUA.

Dave Ripley, care a devenit recent CEO la Kraken, a ales să nu se înregistreze la SEC, în ciuda apelurilor făcute de către președintele Gary Gensler.

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede, s-a confruntat, de asemenea, cu consecințe pentru tranzacționarea cu titluri neînregistrate.

Santori a ales să nu intre în detalii cu privire la acordul cu SEC, dar a afirmat că staking-ul a contribuit minim la veniturile Kraken. A el clarificat că Kraken nu a admis și nici nu neagă acuzațiile din plângerea SEC.

Cu toate acestea, el a recunoscut că mișcarea SEC va afecta semnificativ portofoliul de produse Kraken din SUA, forțând clienții americani care doresc servicii de staking să recurgă la exchange-uri offshore care sunt mult mai riscante.

El și-a exprimat frustrarea față de mediul de reglementare din SUA și de modul în care îi obligă pe utilizatori să folosească exchange-uri offshore care își acceptă cu ușurință business-urile, și pentru asta ei necesită doar un VPN.

Provocările recente ale Kraken în acțiunile de aplicare a regulilor

Kraken a rezolvat o cauză cu Office of Foreign Assets Control (OFAC) privind încălcarea sancțiunilor și a plătit 362.000 dolari. Kraken a fost, de asemenea, supus unor acțiuni de aplicare a legii în ultimele săptămâni, ceea ce a dus la incertitudine în domeniul reglementărilor.

Cu toate acestea, directorul juridic al Kraken rămâne optimist, spunând că Kraken Bank este pe drumul cel bun și va fi lansată foarte curând.

Santori a mai menționat că relațiile bancare ale Kraken sunt sigure, iar exchange-ul are un grup diversificat de bănci în întreaga lume.

El avertizează că creșterea prudenței pe frontul bancar ar putea încetini inovația în sector, făcându-i pe cei care au idei noi să ofere infrastructură economiei crypto să aibă un drum dificil.

„Ne întoarcem la o perioadă în care băncile erau foarte atente la ce conturi deschideau”, a spus el. „Wall Street va fi bine. Kraken și Coinbase vor fi bine. Dar persoana care are o nouă idee despre cum să ofere infrastructură economiei cripto, va fi un drum foarte dificil pentru ei în următorii ani. Fără îndoială.”

Lansarea Kraken Bank este o veste bună pentru industrie, mai ales că o altă banca prietenoasă cu criptomonedele, Silvergate, a închis rețeaua sa Silvergate Exchange Network, folosită pe scară largă, din cauza problemelor de capitalizare.

Decizia Kraken de a-și lansa banca în ciuda unui mediu de reglementare provocator și a închiderii recente a serviciului său de miză în lanț pentru clienții din SUA demonstrează angajamentul bursei față de creșterea industriei.

Decizia Kraken de a-și lansa banca în ciuda unui mediu de reglementare provocator și a închiderii recente a serviciilor sale de staking on-chain pentru clienții din SUA, arată angajamentul exchange-ului față de dezvoltarea sectorului crypto.

Cu toate acestea, investigațiile în curs de desfășurare ale autorităților de reglementare în industrie nu sunt o imagine bună, iar Santori a avertizat că problema ar putea deveni material electoral în timp ce începe cursa prezidențială în țară.

Santori a subliniat că nu există nicio conspirație în SUA împotriva sectorului crypto, ci mai degrabă un grup de autorități de reglementare care împărtășesc aproximativ aceleași puncte de vedere despre crypto.

Lansarea Kraken Bank va permite exchange-ului să aibă un control mai bun asupra serviciilor sale bancare, asigurând că nevoile clienților săi sunt îndeplinite.

„Nu există cu siguranță un grup anti-crypto care se întâlnește în fiecare săptămână într-o cameră întunecată din D.C.”, a spus Santori. „Dar există un grup de reglementatori care, întâmplător, au aproximativ aceeași opinie despre crypto. Cred că aceștia cred într-un singur lucru fundamental, și anume că ceea ce sunt criptomonedele astăzi este important, iar ceea ce va fi sau ar putea fi în viitor nu este cu adevărat important.”

Exit mobile version