Metaverse: Microsoft a achiziționat Activision Blizzard pentru $69 de Miliarde

După achiziția Activision Blizzard, CEO-ul și președintele Microsoft, Satya Nadella, a declarat că jocurile video vor juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor metaverse

Metaverse: Microsoft a achiziționat Activision Blizzard pentru $69 de Miliarde

Microsoft Activision Blizzard

Microsoft a cumpărat gigantul sferei gaming, Activision Blizzard, pentru $69 de miliarde, ca parte a unei mișcări care accelerează planurile companiei de a intra în metaverse.

Activision Blizzard sunt creatorii unei liste lungi de francize gaming, titluri populare precum Call of Duty, Overwatch, Candy Crush, World of Warcraft sau Diablo. În urma tranzacției, jocurile vor fi adăugate în serviciul Microsoft Xbox Game Pass, care beneficiază de 25 de milioane de subscriberi.

Conform unui anunț postat ieri de Microsoft, firma americană va cumpăra Activision Blizzard pentru $95 pe acțiune, plătind astfel un total de $68,7 miliarde. Tranzacția se va încheia în 2023, iar Microsoft devine astfel a treia cea mai mare companie de gaming din lume, după Riot Games (deținut de Tencent, China) și PlayStation (deținut de Sony, Japonia).

Microsoft a subliniat faptul că achiziția va susține dezvoltarea serviciilor atât pe telefoanele mobile, cât și pe PC, consolă sau cloud gaming. Satya Nadella, CEO-ul și președintele Microsoft, a declarat:

În ziua de azi, jocurile video reprezintă cea mai dinamică și captivantă categorie de divertisment de pe toate platformele. Achiziția va juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor metaverse

Ca parte a tranzacției, Microsoft a declarat că CEO-ul Activision Blizzard, Bobby Kotick, va rămâne în conducere până este încheiată afacerea, după care sarcinile vor fi predate CEO-ului Microsoft Gaming, Phil Spencer.

Spencer a primit cu brațele deschise tranzacția printr-o postare publicată pe blogul Xbox și a accentuat faptul că întreaga companie lucrează pentru a face cloud gaming-ul cât mai accesibil unui număr mare de dispozitive. El nu a menționat metaverse-ul sau NFT-urile, sectoare care au primit reacții negative din partea comunității de gameri.

Francizele fantastice din Activision Blizzard vor accelera planurile noastre pentru cloud gaming, permițând mai multor oameni, din locuri diferite ale globului, să participe în comunitatea Xbox, folosind telefoane, tablete, laptopuri – a transmis Spencer

În luna Noiembrie, Nadella a expus pentru prima dată planurile Microsoft față de metaverse, printr-un update al aplicației Teams, numit Dynamics 365 Connected Spaces. Actualizarea menită pentru aplicația Teams va introduce avatare personalizate și spații imersive pentru întâlniri, mai târziu anul acesta.

De asemenea, Nadella a mai adăugat faptul că oamenii cu siguranță se pot aștepta ca Microsoft să integreze facilități metaverse în consolele Xbox, însă nu a divulgat planuri concrete sau detalii specifice.

Nu este clar dacă Microsoft va introduce și NFT-urile pe Xbox, având în vedere că în luna Noiembrie Spencer a transmis că NFT-urile sunt mai mult despre exploatare decât despre divertisment.

The Wall Street Journal a raportat săptămâna trecută că peste 100 de angajați Microsoft, ai departamentului de realitate augmentativă, au părăsit compania pentru a se angaja în cadrul Meta (Facebook).

Exit mobile version